We know how to protect know-how™ We know how to protect know-how™
Bocolainen 2013 vuodesta

Jenni Aho

IP Specialist, administration and formalities

Jenni Aho toimii it-, mekaniikka- ja sähköalan ryhmässä. Hän avustaa patenttiasiamiehiä kaikissa patenttien käsittelyyn liittyvissä asioissa ja hoitaa ulkoisen yhteydenpidon asiakkaisiin ja viranomaisiin. Hän on työskennellyt aiemmin patenttialalla vuosina 2002−2008. Bocolainen vuodesta 2013.

Olen parhaimmillani, kun teen montaa asiaa yhtä aikaa. Langat pysyvät hyvin käsissä.

Koulutus
tradenomi
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi
Aktiviteetit

monipuolinen liikunta luonnossa

Bocolainen 2014 vuodesta

Markku Anttila

Sovelluskehityspäällikkö

Sovelluskehityspäällikkö Markku Anttila vastaa Bocon tietojärjestelmien ja sovellusten kehitystyöstä yhteistyössä patentti- ja tavaramerkkiasiantuntijoiden sekä tietohallintotiimin kanssa.

Tykkään it-alasta, koska se kehittyy niin nopeasti. Olen kiinnostunut oppimaan koko ajan uusia kiinnostavia asioita sekä ammatillisesti että harrastuspuolella. En opettele asioita vain oppimisen itsensä takia, vaan siksi, että pääsen tekemään uusia mielenkiintoisia asioita.

Koulutus
tietokoneteknikko
Kielitaito
suomi, englanti
Aktiviteetit

pyöräily, melonta, laskettelu, musiikki, video- ja valokuvaus

Bocolainen 2014 vuodesta

Marja Liisa Autti

Patenttiasiamies

Patenttiasiamies Marja Liisa Autti hoitaa informaatioteknologian, elektroniikan ja radiotekniikan alojen patentointia. Työhön kuuluu patenttihakemusten ja välipäätösraporttien laadintaa sekä uutuustutkimuksia. Autti toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa. Hänellä on 15 vuoden kokemus telekommunikaatioalan patentoinnista, ja aiempaa kokemusta tutkimus- ja tuotekehitystehtävistä sekä IPR-strategiasta ja patenttisalkunhallinnasta. Bocolainen vuodesta 2014.

Uuteen keksintöön tutustuminen on kuin aarteen etsintää, ja sen luokse voi kulkea monta eri reittiä pitkin. Siksi on tärkeää tarkastella suojattavaa keksintöä monelta eri suunnalta, ympäristöä havainnoiden ja oleellisen oivaltaen. Ajoittain on hyvä tarkastella yrityksen keksintöjen metsää myös vähän kauempaa, kokonaisuutena, jotta sinne ei jää huomaamatta kartoittamattomia kohtia.

Koulutus
DI (sähkötekniikka: sovellettu elektroniikka, mittaustekniikka, bioelektroniikka)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi
Aktiviteetit

AIPPI, Patentti-insinöörit ry, suunnistus, lenkkeily, geokätköily, musiikki, puutarha

Bocolainen 2016 vuodesta

Thomas Carlsson

Patenttiasiamies

Patenttiasiamies Thomas Carlsson hoitaa mikro- ja nanoteknologiaan, puolijohdeteknologiaan sekä uusiutuvaan energiaan liittyvien keksintöjen patentointia. Hän on työskennellyt korkeakoululla aurinkoenergian tutkijana sekä Patentti- ja rekisterihallituksessa tutkijainsinöörinä. Carlsson toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa. Bocolainen vuodesta 2016.

Jokaisen keksinnön kohdalla joutuu miettimään asioita vähän uudelta kantilta, joten patenttihakemuksia ei voi työstää rutiininomaisesti liukuhihnatyönä. Tämä on kielellistä työtä, eli ilmaisujen merkityksiä ja tulkintaa pitää pohtia. Pidän myös patenttiasioihin liittyvästä mielipiteiden vaihdosta ja väittelystä, jossa paras perustelu voittaa.

Koulutus
TkT (fysiikka)
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, saksa
Aktiviteetit

triathlon, lasten yleisurheiluvalmennus, poliittinen teoria ja historia

Bocolainen 2010 vuodesta

Laura Dobric

IP Specialist, administration and formalities (äitiyslomalla)

Laura Dobric avustaa it- ja sähköalan patenttiasiamiehiä ja hoitaa ulkoisen yhteydenpidon asiakkaisiin ja viranomaisiin. Bocolainen vuodesta 2010.

Minulle on tärkeää, että saan kirjoittaa asioita ylös. Teen paljon listoja siitä, mitä pitää tehdä. On viikkokohtaisia ja parin päivän sisällä tehtäviä asioita. Teen myös päiväkohtaiset tavoitteet. Tietenkin pitää priorisoida, jotta tärkeät asiat tulevat huolellisesti tehdyiksi.

Koulutus
tradenomi HSO
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, saksa
Aktiviteetit

ulkoilu, kielten opiskelu, hyvä ruoka, elokuvat

Bocolainen 2005 vuodesta

Annika Hakkila

Eurooppapatenttiasiamies, hallituksen puheenjohtaja, osakas

Eurooppapatenttiasiamies (osakas) Annika Hakkila hoitaa kemian keksintöihin liittyvää patentointia, selvityksiä, väitteitä, valituksia ja oikeudenkäynteihin liittyvää työtä. Hän on rekisteröity patenttiasiamies ja toimii myös eurooppapatenttiasiamiehenä. Hän luennoi myös useilla patenttialan kursseilla ja on TKK:n pitkän patenttikurssin suunnitteluryhmän jäsen. Hän on toiminut patenttialalla vuodesta 1990 ja sitä ennen lääkealan tuotekehityskemistinä ja kehityspäällikkönä. Bocolainen vuodesta 2011.

Tuntuu aina yhtä jännittävältä sukeltaa asiakkaan keksintöön, tonkia asiaa ja huomata, että se jää pyörimään päähän vielä iltalenkillä koirien kanssa metsässä. Aamulla sitten palaset ovat usein loksahdelleet paikoilleen ja jonkinlainen suunnitelma on valmiina.

Koulutus
DI (orgaaninen kemia, epäorgaaninen kemia, biokemia)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, saksa, ranska
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry (hallituksen jäsen), European Patent Institute, FICPI, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, Suomalaisten Kemistien Seura, ratsastus, koirat, liikunta, perhe

Bocolainen 2013 vuodesta

Helena Hattinen

IP Specialist, administration and formalities

Helena Hattinen avustaa patenttiasiamiehiä mekaniikan alan patenttiasioissa ja hoitaa ulkoisen yhteydenpidon asiakkaisiin ja viranomaisiin. Lisäksi hän avustaa tarvittaessa tavaramerkkiasiamiehiä. Aiemmin hän on työskennellyt markkinointi- ja brändinrakennustehtävissä kansainvälisissä yrityksissä. Hänellä on myös kokemusta yrityksen tavaramerkkisalkun hallinnoinnista. Bocolainen vuodesta 2013.

Arvostan sitä, että lupauksista pidetään kiinni, oli kyse sitten yksityisasioista tai työelämästä. Aikatauluttaminen, asioiden etukäteen suunnittelu ja yksityiskohdista huolehtiminen ovat minulle myös tärkeitä asioita.

Koulutus
HSO-sihteeri (liiketalous), Advertising Diploma (Markkinointi-instituutti)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, ranska
Aktiviteetit

liikunta eri muodoissa, kesä, meri, ystävät

Bocolainen 2006 vuodesta

Marjukka Hausalo

Talouspäällikkö, osakas

Talouspäällikkö (osakas) Marjukka Hausalo hoitaa laskuasiat, maksuliikenteen, palkkalaskennan ja vakuutusasiat sekä vastaa koko taloushallinnosta. Hän hoitaa myös rekrytointi- ja henkilöstöasioita ja on johtoryhmän jäsen. Bocolainen vuodesta 2006.

Päivä käynnistyy heti, kun tulen töihin. Ensimmäiset asiat hoidan jo ennen kuin ehdin huoneeseen. Hyödynnän kaikki hetket, minua ärsyttää jos pitää odottaa. Laitan tietokoneen päälle ennen kuin otan saappaat pois, jotta kone ehtii käynnistyä. Puolessa tunnissa ehtiikin tehdä monta asiaa.

Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti
Bocolainen 2011 vuodesta

Elina Heikkilä

IP-lakimies, osakas

IP-lakimies (osakas) Elina Heikkilä hoitaa tavaramerkki-, mallioikeus- sekä domainnimiasioita. Hän tuntee myös immateriaalioikeuksiin liittyvät ennakkokartoitus- ja sopimusasiat, ja hänellä on kokemusta tavaramerkkiprosesseista eri maissa ja suojajärjestelmissä. Hän toimii EU-tavaramerkkiasiamiehenä ja EU-mallioikeusasiamiehenä. Lisäksi hän vastaa yrityksen kansainvälisistä toiminnoista. Aiempaa työkokemusta hänellä on korkeimmasta hallinto-oikeudesta, patenttivirastosta ja patenttitoimistosta. Bocolainen vuodesta 2011.

Kiinnitän huomiota myös pieniin yksityiskohtiin, koska niillä voi olla ratkaiseva merkitys. Kokonaiskuva muodostuu pienistä palasista. Kun punainen lanka löytyy, on mukavaa vetää säikeet yhteen ja kokea ahaa-elämys. Asioiden edistyminen tekee mielen iloiseksi.

Koulutus
Oikeustieteen kandidaatti
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, ranska
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry (hallituksen jäsen), Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, International Trademark Association, Suomen Anti-piratismiyhdistys ry, liikunta, purjehdus, lukeminen, antiikki ja design

Bocolainen 1997 vuodesta

Patrick Hjelt

Tietohallintopäällikkö

Tietohallintopäällikkö Patrick Hjelt vastaa yrityksen it-toiminnoista ja turvallisuusasioista. Bocolainen vuodesta 1997.

Olen sosiaalinen persoona, mutta työnkuvaani kuuluu, että toisinaan olen yöllä yksin töissä, kun teen tietojärjestelmän huolto- ja ylläpitotöitä. Silloin on rauhallista ja pystyy hyvin keskittymään omiin hommiin. Muutenkin olen enemmän iltaihminen.

Koulutus
sotatieteiden kandidaatti (johtamisjärjestelmät), tietotekniikan opintoja
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti
Aktiviteetit

maanpuolustus, VPK-toiminta

Bocolainen 1975 vuodesta

Pia Hjelt

Patenttineuvos, osakas

Patenttineuvos Pia Hjelt (osakas) on patenttialan kokeneimpia asiantuntijoita Suomessa ja on vaikuttanut alan lainsäädäntöön useissa ministeriöiden työryhmissä. Hänestä tuli yrityksen omistaja vuonna 1980 ja vuoteen 2007 asti hän työskenteli toimitusjohtajana. Pia on jäänyt päivittäisestä asiamiestyöstä eläkkeelle. Hän toimii yhä asiantuntijana patenttioikeudenkäynneissä ja osallistuu asiakkaiden IPR-strategiatyöhön. Bocolainen vuodesta 1975.

Rakastan työtäni, minusta patenttiala on maailman kiehtovin tieteenala. Parhaiten viihdyn, kun yhteistyö asiakkaan kanssa sujuu niin tiiviisti, että alan puhua meidän keksinnöstämme. Olen innoissani, kun saan pureutua johonkin vaikeaan patenttialan erikoispiirteeseen, kuten ekvivalenssiin.

Koulutus
DI (kemia)
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, saksa
Aktiviteetit

European Patent Institute, AIPPI, Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry (useita luottamustoimia edellä mainituissa), CIPA, FICPI, LES, UNION, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, Suomen Kemian Seura ry, mökkeily, puutarha, lapsenlapset, koirat, sanaristikot, sudoku

Bocolainen 2000 vuodesta

Jaana Hämäläinen

Eurooppapatenttiasiamies, osakas (äitiyslomalla)

Eurooppapatenttiasiamies Jaana Hämäläinen (osakas) hoitaa biotekniikkaan, molekyylibiologiaan, lääkealaan, kemiaan ja kasveihin liittyvien keksintöjen patentointia kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän on eurooppapatenttiasiamies ja toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa. Keksintöjen suojaamisen lisäksi hän laatii toiminnanvapausselvityksiä, uutuustutkimuksia ja lausuntoja, avustaa teknisenä asiantuntijana patentteja koskevissa riita-asioissa sekä toimii luennoitsijana. Jaanalla on Euroopan patenttivirastossa suoritetun harjoittelun lisäksi aiempaa työkokemusta yliopistotutkijana Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista. Bocolainen vuodesta 2000.

Tiimihenki on minulle tärkeää. Kirkkovenesoudussakin on tärkeää, että kaikki soutavat samaan tahtiin. Haluan tsempata muita ja säätää omaa vauhtiani. Yritän myös sopeutua asiakkaan toimintatapoihin, en toimi saman kaavan mukaan kaikkien kanssa. Haluan olla samaa joukkuetta yhteisen asian vuoksi.

Koulutus
FT (kasvipatologia), FM (bioteknologia, kemia)
Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti, saksa
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, AIPPI, FICPI, European Patent Institute, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, Suomalaisten Kemistien Seura ry, soutu, hiihto, juoksu, kirjallisuus

Bocolainen 2012 vuodesta

Sanna Härkönen

IP Specialist, administration and formalities (äitiyslomalla)

Sanna Härkönen toimii biokemian tiimissä. Hän avustaa patenttiasiamiehiä laajasti kaikissa patenttien käsittelyyn liittyvissä asioissa. Hän on työskennellyt aiemmin pitkään myynti- ja vientiassistenttina, ja on toiminut patenttialalla vuodesta 2008. Bocolainen vuodesta 2012.

Tykkään kuunnella musiikkia aamulla, kun tulen bussilla töihin. Matka kestää 50 minuuttia, joten siinä on hyvää aikaa valmistautua työpäivään. Latinomusiikki rentouttaa ja virkistää.

Koulutus
tradenomi (liiketalous, hallinto), yo-merkonomi (ulkomaankauppa)
Kielitaito
suomi, englanti, espanja, ruotsi
Aktiviteetit

aerobic, lenkkeily, espanja, jalkapallon junioritoiminta, lumilautailu

Bocolainen 2011 vuodesta

Kirsi Isokangas

IP Specialist, administration and formalities

Kirsi Isokangas avustaa kemian tiimin patenttiasiamiehiä ja hoitaa ulkoisen yhteydenpidon asiakkaisiin ja viranomaisiin. Lisäksi hän hoitaa ulkomaisten asiakkaiden eurooppapatenttien validoinnin Suomessa ja Ruotsissa ja vastaa niistä. Hän on toiminut patenttialalla vuodesta 1979. Bocolainen vuodesta 2011.

Työpöytäni saattaa näyttää kaaosmaiselta, mutta itse olen hyvin tietoinen papereiden sijainnista ja sisällöstä. Kokonaisuuden kartoitus ja näkeminen ovat minulle tärkeitä asioita. Haluan aina tietää, miksi teen jonkin työvaiheen ja mihin se vaikuttaa.

Koulutus
merkonomi
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi
Aktiviteetit

liikunta eri muodoissaan, hyvä ruoka ja viini ystävien seurassa

Bocolainen 2010 vuodesta

Annika Karjalainen

First Impression Manager, communications coordinator

First Impression Manager ja Communications Coordinator Annika Karjalainen hoitaa monipuolisesti markkinointiin ja viestintään liittyviä asioita viestintäpäällikön perhevapaan ajan. Lisäksi hän hoitaa laajasti erilaisia hallinnollisia ja käytännöllisiä toimistotehtäviä, kuten koulutuksia, kursseja, kirjahankintoja ja erilaisten tapahtumien järjestelyjä. Karjalainen avustaa myös myynnissä ja uusasiakashankinnassa. Bocolainen vuodesta 2010.

Tykkään älyttömästi tästä työstä. Toimenkuvani on laajentunut vuosien mittaan, ja saan tehdä kattavasti kaikenlaista, ja kehitellä joskus hullujakin ideoita. Täällä ihmiset ovat ihmisiä, ei ole turhaa hierarkiaa.

Koulutus
tradenomi HSO (BBA)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi
Aktiviteetit

Aito HSO ry (luottamustoimessa), virkkaus

Bocolainen 2011 vuodesta

Anu Keinänen

Eurooppapatenttiasiamies, osakas

Eurooppapatenttiasiamies (osakas) Anu Keinänen hoitaa informaatio-, mikro- ja nanoteknologiaan liittyvien keksintöjen patentointia kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa ja on kokenut eurooppapatenttiasiamies. Keinänen hoitaa myös kartoituksiin ja loukkaustilanteisiin liittyviä lausuntoja. Hän on työskennellyt aiemmin tietoliikennealan yrityksessä sekä patenttiasiamiehenä. Bocolainen vuodesta 2011.

On aikamoinen etuoikeus, että saa työkseen olla tekemisissä keksijöiden kanssa. Keksijät ovat usein yritystensä tähtiä, jotka pyrkivät jatkuvasti etsimään uusia näkökulmia ja suhtautuvat luovasti teknisiin ongelmiin. Joskus uuden idean ymmärtäminen on työn takana, mutta oivalluksen tunne palkitsee.

Koulutus
DI (fysiikka)
Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti, saksa
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, Licencing Executives Society, puutarhanhoito, musiikki, golf

Bocolainen 2016 vuodesta

Elina Koskinen

IP Specialist, administration and formalities

Elina Koskinen avustaa biokemian tiimin asiamiehiä kaikissa patenttien käsittelyyn liittyvissä hallinnollisissa ja muodollisissa asioissa, kuten hakemusten ja vastineiden toimittamisessa ja määräaikojen valvonnassa. Hän hoitaa myös EP-patenttien validointia, käännösten koordinointia, patenttien siirtoja, yhteydenpitoa ulkomaisten agenttien kanssa ja asiakaspalvelua. Aiemmin hän on työskennellyt tekijänoikeuksia valvovissa organisaatioissa, ja patenttialalla hän on toiminut vuodesta 2007. Bocolainen vuodesta 2016.

Tykkään siitä, että minulla on paljon töitä ja mieluiten erilaisia. Pienessä kiireessä pysyy jotenkin paremmin vireessä, ja on nautinnollista kuitata tehtäviä tehdyiksi. Työmatkalla metrossa luen hyvää kirjaa, se auttaa vaihtamaan vapaalle.

Koulutus
valtiotieteen maisteri (valtio-oppi, kv.politiikka)
Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti
Aktiviteetit

liikunta, teatteri, elokuvat, laulu, matkustaminen

Bocolainen 2006 vuodesta

Tanja Kärkkäinen

IP Specialist, administration and formalities

Tanja Kärkkäinen avustaa patenttiasiamiehiä mekaniikan ja kemian alan patenttiasioissa sekä hoitaa ulkoisen yhteydenpidon asiakkaisiin ja viranomaisiin. Lisäksi hän hoitaa ulkomaisten asiakkaiden eurooppapatenttien validointeja Suomessa ja Ruotsissa. Hänellä on aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Bocolainen vuodesta 2006.

Haluan hoitaa asiat jämptisti ja niin, että on riittävästi aikaa. On hyvä, että ohjeet tulevat ajoissa, jotta ei tule viimeisen päivän paniikkia. Pidän siitä, että työ on vaihtelevaa.

Koulutus
tradenomi (oikeustiede)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, italia
Aktiviteetit

ulkoilu, elokuvat

Bocolainen 1995 vuodesta

Sari Laine

IP Specialist, administration and formalities

Sari Laine auttaa tavaramerkki- ja malliasioissa. Hän avustaa myös IP-juridiikkaa hoitavia lakimiehiä. Bocolainen vuodesta 1995.

Minulla on tapana reagoida viesteihin heti ja käsitellä asiat nopeasti. Tykkään tehdä tiivistä tiimityötä. Tavaramerkkipuolella tilanteet vaihtuvat koko ajan ja tapahtuu asioita, jotka eivät ole ennalta arvattavia.”

Koulutus
HuK (englantilainen filologia)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, saksa ja ranska
Aktiviteetit

elokuva, teatteri ja liikunta

Bocolainen 2005 vuodesta

Karri Leskinen

Toimitusjohtaja, osakas

Toimitusjohtaja Karri Leskinen (osakas) johtaa yritystä ja toimii aktiivisesti asiakkaiden IPR-strategian suunnittelussa ja implementoinnissa. Hän hoitaa myös kansallisia ja kansainvälisiä patenttihakemuksia kemian alalla, erityisesti elintarvike- ja prosessiteollisuuden keksintöjen parissa. Lisäksi hän luennoi, toimii asiantuntijana patenttioikeudenkäynneissä, laatii lausuntoja ja neuvoo patenttioikeusasioissa. Hän on toiminut pitkään patenttiasiamiehenä ja on myös tutkinnon suorittanut eurooppapatenttiasiamies. Bocolainen vuodesta 2005.

Innostun asiakkaista, joilla on huikeita tulevaisuuden visioita. On mahtavaa olla mukana rakentamassa suomalaisia menestystarinoita. Myös yrityksen johtamistyössä pidän visioiden ja selkeiden tavoitteiden asettamisesta. Vahva kilpailuvietti vie eteenpäin työssä.

Koulutus
DI (polymeerikemia, tehdassuunnittelu)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, saksa
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, FICPI, AIPPI, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, kuntosali, golf, lumilautailu, musiikki, lukeminen

Bocolainen 1997 vuodesta

Pamela Lönnqvist

IP-lakimies

IP-lakimies Pamela Lönnqvist hoitaa patentteja ja tavaramerkkejä koskevia oikeudenkäyntejä. Hän neuvoo työsuhdekeksintöasioissa ja laatii toiminnanvapausselvityksiä. Hän auttaa tavaramerkkien, mallien, patenttien ja muun aineettoman pääoman suojauksessa eri maissa ja suojajärjestelmissä. Lisäksi hän laatii IPR-sopimuksia ja käy niihin liittyviä sopimusneuvotteluja sekä tekee patentti- ja tavaramerkkioikeudellisiin asioihin liittyviä selvityksiä ja tietokantahakuja. Hänen alaansa ovat etenkin biokemian, kemian, lääketieteen ja diagnostiikan IPR-asiat. Aiemmin hän on toiminut avustavana lakimiehenä lääkepatenttioikeudenkäynneissä ja harjoittelijana opintojensa aikana sekä paralegalina ja patentti- ja tavaramerkkiassistenttina. Bocolainen vuodesta 1997.

Merellä on virkistävä vaikutus. Kävelen usein töihin rantoja pitkin. Auringon paiste ja raikas merituuli piristävät mieltä.

Koulutus
OTM
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, ranska, saksa
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, AIPPI, INTA, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, It-oikeuden yhdistys ry, Juridiska Föreningen i Finland – Suomen Lainopillinen Yhdistys ry, musiikki, laulu, taide, käytännöllinen filosofia, uinti

Bocolainen 2013 vuodesta

Tove Mattsson

Eurooppapatenttiasiamies

Eurooppapatenttiasiamies Tove Mattsson hoitaa elektroniikan, sähkötekniikan, mekaniikan sekä ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikan alojen patentointia kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän on eurooppapatenttiasiamies ja toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa. Hän on työskennellyt alalla vuodesta 2001 ja patenttiasiamiehenä vuodesta 2005. Bocolainen vuodesta 2013.

Joskus tämä työ on kuin palapelin kokoamista, on palkitsevaa löytää puuttuva palanen. Uusista keksinnöistä kuuleminen on kiehtovaa. Tajuaa heti, että oivallus on loistava ja että noinhan sen pitääkin toimia. Tai että miksi noin ei ole aina tehty, tai että tuollaisen minäkin haluan. Se innostaa työn tekemiseen.

Koulutus
DI (sähkötekniikka, tietoliikennetekniikka, it)
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, saksa
Aktiviteetit

Ulkoilu, sienestys ja marjastus, puutarhan hoito, leipominen ja lukeminen

Bocolainen 2005 vuodesta

Petri Nieminen

Konsultointijohtaja, osakas

Konsultointijohtaja Petri Nieminen (osakas) johtaa konsultointi- ja koulutuspalveluita. Hän tekee myös strategiakonsultointia ja markkina- ja kilpailijakartoituksia sekä hoitaa koulutus- ja työpajatilaisuuksia. Hänellä on aiempaa työkokemusta konsultointi- ja johtamistehtävistä Accenturessa, BEA Systemsissä (nykyisin Oracle) ja Iprboxissa. Bocolainen vuodesta 2008.

Parhaiten oppii asiakkaita kuuntelemalla ja asiakkaiden kanssa yhdessä tekemällä. Meillä on paljon loistavia yrityksiä ja hienoja innovaatioita, joista ei välttämättä kuule pelkästään mediaa seuraamalla. Tuntuu hyvältä tehdä yhdessä tulevaa!

Koulutus
laajasti it-ala, tuotekehitys, myynti ja markkinointi
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, saksa
Aktiviteetit

Accenture Alumni, BEA Systems Alumni, vapaa-aika luonnossa perheen parissa

Bocolainen 2008 vuodesta

Linda Norrgård

Patenttiasiamies

Patenttiasiamies Linda Norrgård (DI) hoitaa kemian alan, erityisesti elintarviketeollisuuden, lääkeainekemian ja polymeeriteknologian keksintöjen patentointia kansallisesti ja kansainvälisesti sekä suorittaa niihin liittyviä patenttitietokantahakuja. Hänellä on myös kokemusta muun muassa prosessiteknologiaan, puunjalostustekniikkaan, mikrobiologiaan, biokemiaan ja bioinformatiikkaan liittyvistä keksinnöistä. Hän toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa. Hänellä on aiempaa työkokemusta teollisuudesta ja on suorittanut harjoittelun Euroopan patenttivirastossa. Bocolainen vuodesta 2008.

Olen tosi tarkka, kun kirjoitan. Etenkin pitkät ja vaativat tekstit luen moneen kertaan läpi. Siksi teksteihin jää harvoin kirjoitusvirheitä. Olen huomannut, että kannattaa nukkua yön yli. Kun katsoo tekstiä uudestaan, syntyy uusia ajatuksia.

Koulutus
DI (orgaaninen kemia, teknillinen kemia)
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, saksa
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, Tekniska Föreningen i Finland rf, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, Finska Kemistsamfundet FKS, koiraharrastuslajit ja käsityöt

Bocolainen 2014 vuodesta

Kirsi Paukku

Patenttiasiamies

Patenttiasiamies Kirsi Paukku hoitaa biotekniikan, molekyylibiologian, solubiologian, elintarvikekemian ja kosmeettisten aineiden patentointia. Hän on työskennellyt pitkään virologian, syöpätautien ja sydän- ja verisuonitautien tutkijana ja biokemian dosenttina sekä patenttialalla vuodesta 2011. Paukku toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa. Bocolainen vuodesta 2014.

Innostus tarttuu minuun ympäristöstä, asiastaan innostuneet keksijät ja työtoverit luovat motivoivan työilmapiirin. Tämän työn vaativuus on siinä, että löytää kultaisen keskitien lillukanvarsiin sotkeutumisen ja liiallisen suurpiirteisyyden väliltä.

Koulutus
FT (biokemia), psykologian perusopinnot
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, kuntoilu, kirjallisuus

Bocolainen 2015 vuodesta

Päivi Peräjoki

Patenttikäsittelijä

Patenttikäsittelijä Päivi Peräjoki hoitaa kemiaan ja elintarvikekemiaan liittyvien keksintöjen patentointia. Hän on työskennellyt pitkään elintarviketeollisuuden tutkimuksessa ja tuotekehityksessä, jossa työhön on kuulunut myös mikrobiologiaa, analyyttistä kemiaa, elintarviketeknologiaa ja analyysimenetelmien koulutusta. Vuodesta 2013 Peräjoki on toiminut tiiviisti myös patentoinnin parissa. Bocolainen vuodesta 2015.

Innostun helposti uusista asioista, ja haluan perehtyä kaikkiin töihini yksityiskohtaisesti. Suunnittelen työni ja aikatauluni etukäteen, mutta olen valmis muuttamaan suunnitelmiani tarpeen mukaan. Nautin työni monipuolisuudesta, joka päivä oppii jotain uutta.

Koulutus
ETM (elintarvikekemia)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, ranska, saksa
Aktiviteetit

Elintarviketieteiden seura ry, Suomen Kromatografiaseura ry, Naissound-kuoro, jumppa, aerobic, leivonta, käsityöt

Bocolainen 2015 vuodesta

Merja Pynnönen

IP Specialist, administration and formalities

Merja Pynnönen hoitaa patentti- ja tavaramerkkiassistentin tehtäviä. Hän avustaa asiamiehiä kaikissa patenttien käsittelyyn liittyvissä asioissa ja hoitaa ulkoisen yhteydenpidon asiakkaisiin ja viranomaisiin päin. Hän on työskennellyt patenttialalla vuodesta 1995. Bocolainen vuodesta 2015.

Pidän hyötyliikunnasta, ja usein yritän kävellä osan työmatkastani, jolloin voin jo hahmotella tulevia päivän töitä. Ulkoilmassa ajatukset selkiytyvät, ja päivä alkaa mukavasti.

Koulutus
yo-merkonomi, sihteerilinja
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi
Aktiviteetit

liikunta, ulkoilu, lukeminen

Bocolainen 2000 vuodesta

Laura Roselius

IP-lakimies, osakas

IP-lakimies (osakas) Laura Roselius hoitaa eurooppalaisia, kotimaisia ja kansainvälisiä tavaramerkkihakemuksia ja mallioikeusasioita sekä suorittaa tavaramerkki- ja toiminimitutkimuksia. Hän on mukana laatimassa asiakkaiden tavaramerkkien suojausstrategioita ja konsultoi tuoteväärennöstapauksissa. Hän laatii tavaramerkki- ja IPR-asioiden sopimuksia, kuten lisenssisopimuksia ja neuvoo domain-tunnuksien rekisteröintiä ja loukkauksia koskevissa asioissa. Lisäksi Laura vastaa yrityksen kansainvälisistä toiminnoista. Hänellä on aiempaa työkokemusta Patentti- ja rekisterihallituksesta ja teollisuudesta. Bocolainen vuodesta 2000.

Kun jokin suurempi työkokonaisuus pitää saada valmiiksi, se on hyvä tehdä varsinaisen toimistoajan jälkeen. Puoli viiden aikaan toimisto hiljenee, ja silloin saan työskenneltyä tehokkaasti. Lakimiehenä pidän työn monipuolisuudesta, hoidettavana voi olla tapauksia kosmetiikasta hitsauslaitteisiin.

Koulutus
Oikeustieteiden kandidaatti, varatuomari
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, saksa
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry (ollut hallituksessa), FICPI, ECTA, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, Juridiska Föreningen i Finland, liikunta ja muotoilu

Bocolainen 2004 vuodesta

Milja Saarimaa

Viestintäpäällikkö (äitiyslomalla)

Viestintäpäällikkö Milja Saarimaa vastaa yrityksen viestinnästä ja markkinoinnista. Lisäksi hän avustaa toimitusjohtajaa patenttiasioissa. Hän on toiminut aiemmin myös käännöstehtävissä. Bocolainen vuodesta 2004.

Olen tosi sosiaalinen ja teen monia asioita yhtä aikaa. Voin jutella työkavereiden kanssa samalla, kun käsittelen sähköpostiani. Työhuoneeni ovi on auki, sinne saa tulla kyselemään.

Koulutus
FM (käännöstiede, saksan kieli), viestinnän johtamisen tutkinto VJD
Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti, saksa
Aktiviteetit

ProCom ry, salibandy, jooga, ulkoilu koiran kanssa

Bocolainen 1998 vuodesta

Jonna Sahlin

Eurooppapatenttiasiamies, osakas

Eurooppapatenttiasiamies Jonna Sahlin (osakas) neuvoo immateriaalioikeuksiin ja strategiaan liittyvissä asioissa, erityisesti kemian, lääketieteen ja diagnostiikan aloilla. Hän on eurooppapatenttiasiamies ja rekisteröity patenttiasiamies Suomessa ja hoitaa keksintöjen patentointia kansallisesti sekä kansainvälisesti. Hän tekee myös toiminnanvapauskartoituksia ja lausuntoja patenttien tulkinnasta. Bocolainen vuodesta 1998.

Onnistunut palaveri on sellainen, jossa osallistujat ovat viihtyneet ja yhteistyö on vienyt asioita eteenpäin. Haluan saada kaikki viihtymään ja osallistumaan, jotta tapaamisissa tulee esiin tarpeeksi tietoa ja näkökulmia. Haluan kehittää yhteenkuuluvuutta myös patenttialalla.

Koulutus
DI (kemia, elintarviketeknologia, polymeeriteknologia)
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, saksa
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry (SPAY, puheenjohtaja 2010-2013), aktiivinen pohjoismaisten kemian alan patenttiasiamiesten yhteistyössä, AIPPI, FICPI, UNION, European Patent Institute (epi), Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry (STY) ja Suomalaisten Kemistien Seura ry (SKS), partiotoiminta, uinti, juoksu, laskettelu

Bocolainen 2015 vuodesta

Tomi Salter

Eurooppapatenttiasiamies,

Eurooppapatenttiasiamies Tomi Salter hoitaa mekaanisten keksintöjen patentointia. Lisäksi työhön kuuluvat hyödyllisyysmallihakemukset, mitätöintikäsittelyt, uutuustutkimukset ja tietokantaselvitykset. Salter on työskennellyt tutkimusapulaisena opintojen ohessa ja suunnitteluharjoittelijana insinööritoimistossa. Hän on toiminut patenttialan tehtävissä vuodesta 2010. Tomi on eurooppapatenttiasiamies ja toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa. Bocolainen vuodesta 2015.

Auttaminen ja asiakkaan innostuksen jakaminen on minusta palkitsevaa. Koen tärkeäksi ymmärtää, mitä asiakas haluaa tehdä liiketoiminnallaan, jotta osaan tarjota näihin tavoitteisiin sopivia ratkaisuja. Kun saan uuden toimeksiannon työn alle, yritän hahmottaa keksinnön piirteiden keskinäisen vuorovaikutuksen ja sitä kautta asian ytimen. Monimutkaiset keksinnöt voivat olla hankalia, mutta ne palkitsevat oivaltamisen riemulla.

Koulutus
DI (konetekniikka, tuotantotekniikka, tuotekehitys, tuotantotalous)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, ranska
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry (juniorijäsen), pyöräily, hiihto, kuntoilu

Bocolainen 2002 vuodesta

Paula Sarkki

IP Specialist, administration and formalities

Paula Sarkki avustaa patenttiasiamiehiä kemian ja sähkö-alan patenttiasioissa ja hoitaa ulkoisen yhteydenpidon asiakkaisiin ja viranomaisiin. Lisäksi hän hoitaa vuosimaksuasioita. Hänellä on aiempaa työkokemusta teollisuuden puolelta. Bocolainen vuodesta 2002.

Nautin, kun saan tulla pyörällä töihin. Se on hyvä alku päivälle varsinkin kesällä, kun linnut laulavat. Siinä on se vapaudentunne, ei ole sidoksissa mihinkään.

Koulutus
kaupallinen ala
Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti
Aktiviteetit

liikunta, puutarhanhoito

Bocolainen 2011 vuodesta

Jutta Schauman

IP Specialist, administration and formalities

Jutta Schauman auttaa tavaramerkki- ja malliasioissa. Hän avustaa myös IP-juridiikkaa hoitavia lakimiehiä. Aiemmin hän on työskennellyt asiakastuki- ja logistiikkatehtävissä sekä raportointiasiantuntijana kansainvälisissä yrityksissä. Hänellä on myös aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Bocolainen vuodesta 2011.

Pyrin aina hoitamaan kaikki työpäivän aikana esille tulleet asiat valmiiksi ennen kotiinlähtöä, jotta voin kotona keskittyä oleiluun perheen kanssa. Tekemättömät työt eivät silloin pyöri mielessä.

Koulutus
VM (valtio-oppi)
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti ja espanja
Aktiviteetit

jääkiekko, lukeminen, liikunta perheen kanssa

Bocolainen 2008 vuodesta

Lisbeth Söderman

Eurooppapatenttiasiamies, osakas

Eurooppapatenttiasiamies (osakas) Lisbeth Söderman hoitaa erityisesti tietoliikenneteknologian ja kemian alan keksintöjen patentointia ja tekee hyödyllisyysmallihakemuksia. Hän toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa ja Euroopan patenttivirastossa, jossa hoitaa myös väitekäsittelyitä. Hänellä on aiempaa työkokemusta teollisuuden IPR-tehtävistä, it-alan yrityksistä ja patenttiasiamiehen työstä. Bocolainen vuodesta 2008.

Työn kohokohtia ovat ne, kun taistelu asiakkaan puolesta on tuonut tulosta. On kiva kertoa asiakkaalle, että patenttihakemus on hyväksytty patentiksi. Oivallukset työssä syntyvät usein siitä, kun asioita yhdistelee ja mieluummin vielä nukkuu yön yli. Aamulla näkee asiat eri tavalla.

Koulutus
DI (prosessikemia), IT-alan jatkokoulutusta
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, saksa, ranska
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, Patentti-insinöörit ry, Tekniska Föreningen i Finland rf, tennis, spinning, jooga, teatteri ja populaaritiede

Bocolainen 2005 vuodesta

Christian Westerholm

Eurooppapatenttiasiamies, osakas

Eurooppapatenttiasiamies Christian Westerholm (osakas) hoitaa mekaanisten keksintöjen patentointia kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän on eurooppapatenttiasiamies, eurooppamallioikeusasiamies ja rekisteröity patenttiasiamies Suomessa. Hän hoitaa myös väitekäsittelyjä Suomen patenttivirastosssa ja Euroopan patenttivirastossa sekä Euroopan patenttiviraston suullisia käsittelyjä. Lisäksi hän hoitaa hyödyllisyysmallihakemuksia sekä kansallisia ja kansainvälisiä mallioikeushakemuksia ja laatii lausuntoja. Hänellä on kokemusta IPR-alueen lisenssineuvotteluista ja yrityskaupoista. Patenttialan kokemusta hänellä on vuodesta 1996. Bocolainen vuodesta 2005.

Työni vaatii oveluutta ja luovuutta. Yritän nähdä keksinnöt ulkopuolisen silmin ja miettiä, miten yrittäisin kopioida, jos olisin kilpailija. Sitten yritän tukkia nämä reitit jo valmiiksi, jotta asiakas saa paremman suojauksen. Teen mielelläni vähän extraa.

Koulutus
DI (konetekniikka)
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, saksa
Aktiviteetit

European Patent Institute (useita luottamustoimia), Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, FICPI, AIPPI, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, juoksu, pyöräily, veneily

Bocolainen 2010 vuodesta

Simo Zitting

Patenttiasiamies

Patenttiasiamies Simo Zitting hoitaa mekaniikan ja prosessitekniikan alan patentointeja. Hän on työskennellyt aiemmin mm. paperiteollisuuden tuotantotehtävissä ja elintarviketeollisuuden pakkauskehityksessä. Hän toimii rekisteröitynä patenttiasiamiehenä Suomessa. Bocolainen vuodesta 2010.

Olen käytännönläheinen ihminen ja tykkään siksi vääntää monimutkaiset asiat rautalangasta, jotta kaikki osapuolet varmasti ymmärtävät toisiaan. Minulle on tärkeää, että ymmärrän asiakkaan monimutkaisen keksinnön yksityiskohtaisesti ja että asiakas ymmärtää, kuinka patenttimaailma toimii.

Koulutus
DI (puunjalostustekniikka)
Kielitaito
suomi, englanti, saksa, ruotsi
Aktiviteetit

tennis, laskettelu, valokuvaus

Bocolainen 1999 vuodesta

Peter Åkerlund

IP-lakimies, osakas

IP-lakimies Peter Åkerlund (osakas) auttaa merkkien ja muun aineettoman pääoman suojaukseen liittyvien strategioiden luomisessa. Hän tekee merkkien käyttöön liittyviä riskianalyyseja, kuten tavaramerkki- ja toiminimitutkimuksia sekä hoitaa eurooppalaisia, kotimaisia ja kansainvälisiä tavaramerkkihakemuksia. Hän laatii tavaramerkki-, lisenssi- ja muita IPR-alueen sopimuksia ja käy niihin liittyviä sopimusneuvotteluja. Hän hoitaa myös tavaramerkkien loukkaustapauksia ja väiteasioita, kuten tuoteväärennösasioita. Hän neuvoo myös verkkotunnuksien rekisteröintiä ja loukkauksia koskevissa asioissa ja hoitaa mallioikeusasioita. Bocolainen vuodesta 1999.

Olen kuin antenni, joka ottaa vastaan erilaisia signaaleja. Tässä työssä näkee niin monenlaista maailmaa ja erikokoisia yrityksiä. Yritän nähdä asiakkaiden ongelmat heidän omissa viitekehyksissään ja keksiä niihin hyvät ratkaisut. Tunnen suurta tyydytystä, kun pystyn auttamaan ihmisiä.

Koulutus
OTK, varatuomari
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, saksa
Aktiviteetit

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, Suomen Anti-piratismiyhdistys ry, IPR University Center Association ry, MARK Suomen Markkinointiliitto ry (vuosien varrella useita luottamustoimia edellä mainituissa), FICPI, INTA, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, Juridiska Föreningen i Finland, kirjallisuus, taide, talousasiat

Boco IP Oy Ab

Itämerenkatu 5
00180 Helsinki

Puh: +358 9 686 6840
Fax: +358 9 686 68444
mail@bocoip.com

Liity postituslistalle

Boco IP:n postituslistalla saat ajantasaiset kuulumiset aineettomän pääoman viimeisimmistä käänteistä ensimmäisenä.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt