Yritysesittely

Boco IP on aineettoman omaisuuden hallintaan erikoistunut patenttitoimisto.

Boco IP on aineettoman omaisuuden hallintaan erikoistunut patenttitoimisto, joka on perustettu vuonna 1928. Toimimme kansainvälisesti ja palvelemme luottamuksellisesti ja joustavasti.

Missiomme

IPR-asiantuntijuus on tärkein pääomamme. Tarjoamme teollisoikeuksiin liittyviä asiantuntijapalveluita liikkeenjohdon, tuotekehityksen ja markkinoinnin tueksi kattaen tarpeet liikeidean kehittämisestä aina toimintaan kansainvälisillä markkinoilla. Asiantuntijamme ovat käytettävissä ideoiden syntymisestä innovaatioiden kaupallistamiseen asti. Tavoitteenamme on olla asiakkaamme strateginen kumppani heidän kilpailukykynsä vahvistamisessa ja ainutlaatuisen osaamisensa turvaamisessa. Haluamme olla erityisesti tukemassa asiakkaita, joiden teknologioiden ja palveluiden avulla voidaan parantaa ihmisten ja ympäristön hyvinvointia, ja olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa kestävän kehityksen periaatteella.

Boco IP lukuina

Perustettu
1928
Liikevaihto
7
M EUR, 2022
Henkilöstömäärä
35
2022
Toimistoja
2
Helsinki, Tampere
Palveltuja asiakkaita
yli 400
2022
Toimeksiantoja
n. 3000
2022

Arvomme

IPR-asiantuntijuus on tärkein pääomamme. Tarjoamme teollisoikeuksiin liittyviä asiantuntijapalveluita liikkeenjohdon, tuotekehityksen ja markkinoinnin tueksi kattaen tarpeet liikeidean kehittämisestä aina toimintaan kansainvälisillä markkinoilla. Asiantuntijamme ovat käytettävissä ideoiden syntymisestä innovaatioiden kaupallistamiseen asti.

Ihmisläheinen

Yrityskulttuuriimme kuuluu avoimuus ja välittävä ilmapiiri. Bocolaisuus näkyy asiantuntijayhteisön sitoutumisena ja hyvänä yhteishenkenä.

Asiakaslähtöinen

Kaikki toimintamme lähtee asiakkaan tarpeista. Tehtävämme on luoda lisää arvoa asiakkaan liiketoiminnalle. Palvelemme joustavasti ja pidämme aktiivisesti yhteyttä.

Monipuolinen osaaja

Boco IP on alansa (intellectual property rights) monipuolinen osaaja. Palvelumme kattavat asiakkaan koko liiketoiminnan, ne tukevat johtoa, tuotekehitystä, myyntiä ja markkinointia.

Luotettava

Toimintamme perustuu luottamukseen. Olemme sitoutuneita asiakkaisiimme, ja toimimme kaikissa tilanteissa eettisesti. Luotettavuudesta kertoo myös yrityksemme pitkä historia. Luottoluokituksemme on AAA

Tarinamme

Boco IP on patenttitoimisto, joka auttaa asiakasta näkemään kauas ja kaikkiin suuntiin. Mitä pidemmälle yritykset katsovat tulevaisuuteen, sitä tärkeämpää on aineettomien oikeuksien suojaaminen. Boco IP on toiminut vuodesta 1928 –­ ensin perheyrityksenä ja nyt avainhenkilöiden omistamana. Yritykseen on sitoutunut paljon huolenpitoa ja asiantuntemusta, ja juuri pitkä kokemus tuo osaamiseemme syvyyttä. Aineettomat oikeudet ovat nykyään yritysten arvokkainta omaisuutta. Boco IP on yrityksen tuki ja turva IP-oikeuksienvaltamerellä. IP-osaaminen on Boco IP:n arvokkainta ydintä. Patentit, tavaramerkit ja mallit ovat kallisarvoisia työkaluja, joita tulee käyttää harkiten. Me etsimme parhaat keinot asiakkaan aineettoman omaisuuden suojaamiseen, oli omaisuus sitten tekninen innovaatio, brändi tai vaikkapa esineen tai käyttöliittymän muotoilu. Joskus ratkaisu löytyy yllättävästä suunnasta. Yritys tarvitsee kokeneen oppaan, joka auttaa suunnistamaan tiedon tulvassa. Kartoitamme piilevät karikot, avaamme näkymät ja etsimme yritykselle parhaat kulkureitit. Kaikki yritykset elävät nykyään IP-oikeuksienmaailmassa, vaikka eivät aina haluaisikaan. Viisas yritys varmistaa toimintavapautensa ajoissa – ennen uutta liiketoimintaa tai aluevaltauksia. Boco IP tarjoaa laajan valikoiman palveluja aineettoman omaisuuden suojaamiseen. Patenttitoimisto kartoittaa tilanteen, selvittää kilpailijoiden aseman ja auttaa yritystä tunnistamaan oman ainutlaatuisuutensa. Hyvä opas osaa myös kaivaa esiin uusia ideoita, kiertää esteitä ja löytää uusia koloja. Kekseliäs yritys löytää aina riittävän erilaisen yhdistelmän, jonka päälle menestyvän liiketoiminnan voi rakentaa.

Boco IP:n johto

Hallitus

Jonna Sahlin profiilikuva
Jonna Sahlin 
Eurooppapatenttiasiamies, hallituksen puheenjohtaja, osakas
Boco IP - Thomas Carlsson profiilikuva
Thomas Carlsson 
Eurooppapatenttiasiamies, osakas
Boco IP - Elina Heikkilä profiilikuva
Elina Heikkilä 
IP-lakimies, hallituksen jäsen, osakas
Patrick Hjelt
Patrick Hjelt 
Tietohallintopäällikkö, hallituksen jäsen, osakas
Marjukka Hausalo - profiilikuva
Marjukka Hausalo 
Talous- ja HR -päällikkö, osakas
Sini-Maaria Mikkilä profiilikuva
Sini-Maaria Mikkilä 
Strategiajohtaja, eurooppapatenttiasiamies, osakas

Toimitusjohtaja

Boco IP:n toimitusjohtaja Karri Leskinen profiilikuva
Karri Leskinen 
Toimitusjohtaja, osakas
Jonna Sahlin profiilikuva

Jonna Sahlin 

Eurooppapatenttiasiamies, hallituksen puheenjohtaja, osakas

Neuvon ja autan mielelläni erilaisissa immateriaalioikeuksiin ja strategiaan liittyvissä asioissa erityisesti kemian, prosessitekniikan, lääketieteen ja diagnostiikan aloilla. Työssäni pidän ennen kaikkea ongelmanratkaisusta ja vuorovaikutuksesta asiakkaiden ja kollegoiden kanssa ja koen, että hyvällä yhteistyöllä saavutetaan usein paras lopputulos. Hoidan keksintöjen patentointia kansallisesti sekä kansainvälisesti ja patenttihakemuksiin liittyvien käsittelyiden lisäksi teen muun muassa väitteitä, toiminnanvapauskartoituksia ja lausuntoja patenttien tulkinnasta. 

Bocolainen olen ollut jo vuodesta 1998 ja erilaisten tehtävien jälkeen toimin nykyään suurimmaksi osaksi asiantuntijana. Vuodesta 2017 lähtien olen yksi Suomen edustajista eurooppapatenttiasiamiehiä edustavan tahon valtuustossa (The Institute of Professional Representatives before the European Patent Office, epi) sekä Suomen jäsen epi:n professional Conduct Committee (PCC) komiteassa. 

Jonna Sahlin valittiin IP Stars tutkimuksessa vuoden 2022 kaikista alalla olevista naisista yhdeksi maailman huippuasiantuntijaksi.

Koulutus
DI (kemia, elintarviketeknologia, polymeeriteknologia)
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, (saksa)
Aktiviteetit
Markkinaoikeuden sivutoiminen asiantuntijajäsen, European Patent Institute (epi, valtuuston jäsen 2017-), Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry (SPAY, puheenjohtaja 2010-2013), aktiivinen pohjoismaisten kemian alan patenttiasiamiesten yhteistyössä, AIPPI, FICPI, UNION, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry (STY) ja Suomalaisten Kemistien Seura ry (SKS), uinti, juoksu, laskettelu, puutarhanhoito
x
Boco IP - Thomas Carlsson profiilikuva

Thomas Carlsson 

Eurooppapatenttiasiamies, osakas

Patentoin pieniä laitteita ja monimutkaisia järjestelmiä: mikro- ja nanoteknologia, puolijohteet, fotoniikka, mittaustekniikka, lääketieteelliset laitteet, aurinkoenergia, sähkökemia sekä esineiden internet ovat ominta alaani. Teen myös toiminnanvapausselvityksiä ja keksintöjen uutuustutkimuksia. Työskentelin aiemmin Patentti- ja rekisterihallituksessa, jossa arvioin noin 500 patenttihakemusta. Patenttiasiamiehenä olen ehtinyt kirjoittaa satakunta hakemusta. Kirjani Good Patent Applications (Boco IP, 2021) perustuu tähän kokemukseen. Esitän kirjassa arvokkaan patenttihakemuksen rakennuspalikat ja omassa työssäni seuraan kirjan periaatteita. Koulutan myös mielelläni asiakkaita, opiskelijoita ja asiantuntijoita patenttiasioissa. Olen ollut Bocolainen vuodesta 2016. 

Koulutus
TkT (fysiikka)
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti, saksa
Aktiviteetit
yleisurheiluvalmennus, poliittinen teoria, juoksu, uinti
x
Boco IP - Elina Heikkilä profiilikuva

Elina Heikkilä 

IP-lakimies, hallituksen jäsen, osakas

Työskentelen tavaramerkki- ja mallioikeusasioiden parissa. Minulla on vuosien kokemus immateriaalioikeuksiin liittyvistä suojaus-, väite-, loukkaus- ja kumoamisprosesseista Suomessa ja maailmalla. Hoidan ennakkokartoituksia, sopimusasioista sekä suunnittelen IP-strategioita. Jokainen IPR-työpäivä on kiehtova! Aiempaa työkokemusta minulla on korkeimmasta hallinto-oikeudesta, patenttivirastosta ja patenttitoimistosta. Olen Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) auktorisoima tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies, Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) rekisteröimä tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies sekä Suomessa luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja. Olen bocolainen vuodesta 2011. 

Koulutus
Oikeustieteen maisteri (OTM)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, ranska (koulutiedot)
Aktiviteetit
Hiihto, pyöräily, purjehdus, vanhat tavarat ja design, lukeminen Ammatilliset jäsenyydet: Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry (SPAY), Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, International Trademark Association (INTA), Suomen Anti-piratismiyhdistys ry
x
Patrick Hjelt

Patrick Hjelt 

Tietohallintopäällikkö, hallituksen jäsen, osakas

Tietohallintopäällikkönä vastaan yrityksen ICT-toiminnoista ja turvallisuusasioista. Olen kiinnostunut kaikesta tekniikasta, ja olen kehittänyt Bocon tietotekniikkaa pitkäjänteisesti jo yli 20 vuotta. Bocolainen olen ollut vuodesta 1997, lukuun ottamatta muutamaa vuotta, jotka vierähtivät Puolustusvoimilla (ensin Maanpuolustuskorkeakoulussa ja sen jälkeen Uudenmaan Prikaatissa kouluttajatehtävissä). 

Koulutus
sotatieteiden kandidaatti (johtamisjärjestelmät), tietotekniikan opintoja
Kielitaito
ruotsi, suomi, englanti
Aktiviteetit
järjestötoiminta (maanpuolustus)
x
Marjukka Hausalo - profiilikuva

Marjukka Hausalo 

Talous- ja HR -päällikkö, osakas

Toimin Bocolla talous- ja HR päällikkönä ja olen myös osakas. Vastuullani on kaikki taloushallinnon asiat, kirjanpito, reskontrat, palkanlaskenta, maksuliikenne ja vakuutukset. Lisäksi hoidan rekrytointi- ja henkilöstöasioita. Bocolainen vuodesta 2006.

Koulutus
KTK
Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti
x
Sini-Maaria Mikkilä profiilikuva

Sini-Maaria Mikkilä 

Strategiajohtaja, eurooppapatenttiasiamies, osakas

Autan mielelläni kaikenlaisissa IP-asioissa ja erityisesti teknisiin keksintöihin, niiden suojaamiseen patentein ja hyödyllisyysmallein Euroopassa ja kansainvälisesti sekä oikeuksien puolustamiseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi väite-, valitus- ja loukkausasioissa. Olen työskennellyt patenttiasiamiehen tehtävissä vuodesta 2008 alkaen ja näiden vuosien aikana olen auttanut suojaamaan ja puolustamaan monenlaisia keksintöjä, mutta eniten minulla on kokemusta koneista, laitteista ja niiden ohjaamisesta hydraulisesti, sähköisesti ja ohjelmallisesti sekä koneiden ja laitteiden komponenteista ja geometrioista. Minua kiinnostavat myös hydrauliikka, mittaukset, automaattinen tunnistaminen ja erilaiset anturisovellukset sekä käyttöliittymät ja energiatekniikan sovellukset. 

Pidän valtavasti patenttiasiamiehen työn monipuolisuudesta. Patentointiprosessien lisäksi neuvon mielelläni IP-asioissa, kuten vaihtoehtojen arvioinnissa, strategian suunnittelussa ja työsuhdekeksintöasioissa. Minusta on mielenkiintoista analysoida ratkaisujen yhtäläisyyksiä ja eroja ja laadin mielelläni asiantuntijalausuntoja niin patenttien suojapiiristä kuin epäillyistä patenttiloukkausasioista ja teen erilaisia uutuustutkimuksia ja teknologiakartoituksia. Minulle on myös tärkeää lisätä IPR-tietoisuutta ja siksi järjestän mielelläni IP-koulutuksia ja IP-työpajoja. 

Minuun kannattaa ottaa yhteyttä erityisesti, mikäli toimialasi on teollisuuskoneet tai -laitteet, liikkuvat työkoneet, autoteollisuus, kaivostoiminta, kuluttajatuotteet, paperi- ja metsäteollisuus, julkiset palvelut, rahti ja logistiikka, terveysteknologia, mittauslaitteet ja -teknologia, uusiutuva energia ja televiestintä. Yhteyttä voi kuitenkin ottaa matalalla kynnyksellä kaikissa muissakin IPR-asioissa, sillä neuvon mielelläni eteenpäin, ellen ole paras asiantuntija jossakin asiassa. 

Siirryin Boco IP:lle avaamaan Tampereen toimipistettä vuonna 2021, mutta autan asiakkaita ympäri Suomea ja sen ulkopuolella suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Minulla on lisäksi laaja kokemus prosessien ja tietojärjestelmätyökalujen kehittämisestä ja niiden käyttöönotosta. 

Koulutus
DI (automaatiotekniikka)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, saksa, venäjä
Aktiviteetit
European Patent Institute (jäsen), Suomen Patenttiasiamiesyhdistys (jäsen), FICPI (jäsen) Käsityöt ja luova kirjoittaminen
x
Boco IP:n toimitusjohtaja Karri Leskinen profiilikuva

Karri Leskinen 

Toimitusjohtaja, osakas

Tervetuloa sivulleni! Miten voin auttaa? 

Toimin Bocolla sekä toimitusjohtajan että asiantuntijan roolissa. Toimitusjohtajana haluan auttaa kollegoitani onnistumaan tehtävissään ja luomaan yrityskulttuurin, jossa on hyvä tehdä töitä. Asiantuntijan roolissa toimin aktiivisesti asiakkaiden IPR-strategioiden suunnittelussa ja implementoinnissa. Toimeksiantojen osalta olen keskittynyt erityisesti väiteasioiden käsittelyyn Suomessa ja Euroopan patenttivirastossa. Innostun helposti kaikesta IP-alaan liittyvästä ja mielellään jaan tätä innostustani luennoimalla ja kouluttamalla uusia ihmisiä alalle. Lisäksi toimin asiantuntijana patenttioikeudenkäynneissä, laadin lausuntoja ja neuvon patenttioikeusasioissa. Bocolla aloitin vuonna 2005, mutta patenttiasiamiestehtävissä olen ollut jo vuodesta 1999 alkaen. Ota rohkeasti yhteyttä ja jutellaan lisää. 

Boco IP ja Karri Leskinen on palkittu useissa maailman rankingeissa.

Koulutus
DI (polymeerikemia, tehdassuunnittelu)
Kielitaito
suomi, englanti, ruotsi, saksa
Aktiviteetit
Markkinaoikeuden sivutoiminen asiantuntijajäsen, Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, FICPI, AIPPI, European Patent Institute, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, kuntosali, golf, lumilautailu, musiikki, lukeminen
x

Kannamme vastuuta ihmisistä ja ympäristöstä

Missiomme mukaisesti haluamme olla erityisesti tukemassa asiakkaita, joiden teknologioiden ja palveluiden avulla voidaan parantaa ihmisten ja ympäristön hyvinvointia, ja olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa kestävän kehityksen periaatteella. Haluamme myös itse toimia samoja periaatteita noudattaen.  Boco IP:n ympäristöohjelman tavoitteena on luonnonvarojen kulutuksen vähentäminen toimiston ekotehokuutta kehittämällä. Patenttitoimistolle tyypillisesti suurimmat ympäristövaikutuksemme syntyvät paperin- ja sähkönkulutuksesta. Olemme sitoutuneet vähentämään näitä ympäristövaikutuksia toiminnassamme merkittävästi ja esimerkiksi paperinkulutus on vähentynyt vuosi vuodelta toimiston muuttuessa pikkuhiljaa sähköiseksi.  Lisäksi kannustamme työsuhdematkalipulla henkilöstöämme käyttämään julkista liikennettä, samoin kuin matkustusohjesääntömme kehottaa suosimaan aina ympäristöystävällistä vaihtoehtoa. Sähkönkulutuksen vähentämiseksi toimistomme valaistus on automatisoitu sammumaan illalla. Ympäristöajattelu näkyy kaikessa toiminnassamme, jopa pienissä valinnoissa, kuten jätteiden lajittelussa kierrätykseen.