IPR-vakuutus

Strategia

Hyvällä IPR-strategialla ja IPR-vakuutuksella varaudut immateriaalioikeuksien loukkauksiin ja oikeudenkäyntikuluihin.

Hyvällä IPR-strategialla ja IPR-vakuutuksella varaudut immateriaalioikeuksien loukkauksiin ja oikeudenkäyntikuluihin.

Rekisteröidyt oikeudet tekevät työtä osittain automaattisesti taustalla, ilman että oikeuksien haltija tulee siitä välttämättä edes tietoiseksi. Kilpailukentän muuttuessa ja alueellisten ja lainsäädännöllisten eroavaisuuksien takia aika ajoin joudutaan kuitenkin tilanteeseen, jossa tämä automatiikka ei ole riittävää ja oikeuksia joudutaan puolustamaan aktiivisemmin.

Katso tästä tekemämme video aiheesta:

IPR-vakuutus korvaa immateriaalioikeuksia koskevien riitojen oikeudenkäyntikuluja ja tekemiesi immateriaalioikeuksien loukkausten aiheuttamia taloudellisia vahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa. Vakuutuspalvelun tarjoaa yhteistyökumppanimme If Vahinkovakuutusyhtiö Oyj, Suomen sivuliike.

Hyvä IPR-strategia nykytilasta, oikeuksien hallinnasta, hyödyntämisestä ja suojaamisesta kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin. Riskejä kannattaa myös siirtää ja jakaa. Sopimukset kannattaa tehdä huolella ja varmistaa muun muassa,  että aineettomiin oikeuksiin liittyvistä vastuista ja vahingonkorvausvelvollisuuksista on sovittu tarkoituksenmukaisella tavalla. Näissä tilanteissa asiantuntija-avun käyttäminen on lähes aina perusteltua. Riittävä kilpailijaseuranta ja henkilöstön tietoisuuden lisääminen IPR-riskeistä vähentävät myös riitoja ja turhia toisten aineettomien oikeuksien loukkauksia.

Aineettomia oikeuksia ja erityisesti patentteja koskevat riidat voivat Suomessa ulkomaista puhumattakaan olla erittäin kalliita ja kestää useita vuosia. Oikeuksien puolustamisesta koituvat kulut voivat vaikuttaa merkittävästikin yrityksen kassatilanteeseen ja tätä kautta muuhunkin toimintaan. Pahimmissa skenaarioissa vaikutus ulottuu jopa syvemmälle yrityksen perustuksiin saakka ja tilanne johtaa siihen, että oikeuksien puolustaminen vaarantaa jopa koko yhtiön taloustilanteen ja tätä myöten myös yrityksen tulevaisuuden.

Tästä syystä oikeudenkäynti- ja asianajokulut ovat IPR-riidoissa usein paljon suurempia kuin oikeuden mahdollisesti määräämä vahingonkorvaus toiselle osapuolelle. Hyvä IPR-strategia ja erityisesti siihen liittyvä IPR-vakuutus antaa turvaa näiden riskien varalta. Perinteinen oikeusturvavakuutus ei näihin riitoihin liittyviä kustannuksia korvaa. Ja mikä tärkeintä jos vaihtoehtona on pitkä oikeusprosessi, jonka lopputulos on epävarma, kasvaa molempien osapuolten halukkuus löytää parempi sovintoratkaisu esimerkiksi lisenssisopimus. Yrityksen kannattaa ottaa IPR-vakuutus mahdollisimman aikaisin. Näin varmistetaan että kaikki oikeudet ja niitä koskevat sopimukset ja riidat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Silloin kuin havaitaan, että kilpailija loukkaa omaa patenttia tai tavaramerkkiä on jo liian myöhäistä!

Ota yhteyttä – me autamme

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään aineettoman pääoman ratkaisuissa. Jätä yhteystietosi tähän ja olemme sinuun yhteydessä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt