Boco IP on vihreä

Missiomme mukaisesti haluamme olla erityisesti tukemassa asiakkaita, joiden teknologioiden ja palveluiden avulla voidaan parantaa ihmisten ja ympäristön hyvinvointia, ja olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa kestävän kehityksen periaatteella. Haluamme myös itse toimia samoja periaatteita noudattaen.

Boco IP:n ympäristöohjelman tavoitteena on luonnonvarojen kulutuksen vähentäminen toimiston ekotehokuutta kehittämällä. Patenttitoimistolle tyypillisesti suurimmat ympäristövaikutuksemme syntyvät paperin- ja sähkönkulutuksesta. Olemme sitoutuneet vähentämään näitä ympäristövaikutuksia toiminnassamme merkittävästi ja esimerkiksi paperinkulutus on vähentynyt vuosi vuodelta toimiston muuttuessa pikkuhiljaa sähköiseksi.

Lisäksi kannustamme työsuhdematkalipulla henkilöstöämme käyttämään julkista liikennettä, samoin kuin matkustusohjesääntömme kehottaa suosimaan aina ympäristöystävällistä vaihtoehtoa. Sähkönkulutuksen vähentämiseksi toimistomme valaistus on automatisoitu sammumaan illalla. Ympäristöajattelu näkyy kaikessa toiminnassamme, jopa pienissä valinnoissa, kuten jätteiden lajittelussa kierrätykseen.

Boco IP kantaa vastuuta

Ympäristön lisäksi Boco IP kantaa myös yhteiskuntavastuuta laajemmin. Toimimme aktiivisesti mukana alan järjestöissä ja yhteistyötahoissa kehittääksemme alaamme, IP-lainsäädäntöä sekä kilpailukyvyn ja kansainvälistymisen edellytyksiä suomalaisille yrityksille. Järjestöjä, joissa olemme mukana vaikuttamassa, ovat muun muassa Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, AIPPI (The International Association for the Protection of Intellectual Property), FICPI (International Federation of Intellectual Property Attorneys) ja Keksintösäätiö. Lisäksi olemme olleet mukana Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmissä koskien IP-lainsäädännön kehitystä.

Pro bono -työnä olemme hoitaneet Crisis Management Initiativen (CMI) tavaramerkkiasioita vuosina 2011-2013. On ollut ilo antaa osaamisemme käyttöön kansainvälisen rauhantyön hyväksi. Osallistumme myös vuosittain lahjoituksilla hyväntekeväisyyteen, sillä bocolaiset saavat ennen joulua ehdottaa ja äänestää vuoden hyväntekeväisyyskohteista. Kohteitamme ovat olleet esimerkiksi Pelastakaa lapset ry, Punainen risti, WWF Suomi ja Lääkärit ilman rajoja.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt