We know how to protect know-how™ We know how to protect know-how™

Brexit – Don’t Worry!

Toivottavasti nämä eivät ole minun ”famous last words”, mutta kaikki viittaa siihen, ettei brexit tule aiheuttamaan IPoikeuksien menetyksiä tai vaatimaan turhan vaikeita operaatioita oikeuksien pitämiseksi voimassa Isossa-BritanniassaOikeudenmenetysten poliittinen hinta olisi kerta kaikkiaan liian suuri kaikille osapuolille ja monimutkaiset muuntoprosessit epätodennäköisiä, kun kyse on niin valtavista määrästä oikeuksia!  

On selvää, että brexit tulee vaikuttamaan koko EU:n alueetta koskeviin suojiin, jotka ovat EU-tavaramerkit, -mallit ja -kasvinjalostajaoikeudet. Alueelliset suojat lakkaavat olemasta voimassa Isossa-Britanniassa brexitin myötä.  

On kuitenkin hyvin todennäköistä, että eroneuvotteluissa löydetään ratkaisu, jolla alueelliset suojat automaattisesti muuttuvat kansallisiksi suojiksi Isossa-Britanniassa tai ne voidaan suhteellisen kevyin toimenpitein muuntaa sellaisiksi. Se, minkälainen tekninen ratkaisu on, keksitään todennäköisesti vasta brexit-neuvottelujen loppuvaiheessa.  

Tarvitseeko tässä vaiheessa tehdä mitään, jos haluaa turvata oikeutensa Isossa-Britanniassa pitkällä tähtäimellä?

Kenelläkään ei ole varmaa vastausta tähän, mutta itse harkitsisin merkkien ja mallien erikseen suojausta Isossa-Britanniassa ainoastaan, jos kyseiset markkinat ovat korostetun tärkeitä tai ainoita markkinoita tuotteelle. Lisäksi kävisin läpi EU-aluetta koskevat lisenssi-, jakelu-, jälleenmyynti- sekä muut vastaavat sopimuksien maantieteellisen laajuuden ja varmistaisin tarvittaessa lisäneuvotteluilla, että Iso-Britannia ei jää sopimusten ulkopuolelle brexitin jälkeen. 

Boco IP Oy Ab

Itämerenkatu 5
00180 Helsinki

Puh: +358 9 686 6840
Fax: +358 9 686 68444
mail@bocoip.com

Tilaa uutiskirjeemme

Boco IP:n postituslistalla saat ajantasaiset kuulumiset aineettoman pääoman viimeisimmistä käänteistä ensimmäisenä. Kuukausittainen uutiskirjeemme tarjoaa monipuolisen katsauksen IP-aiheisiin.

Liity

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt