Keksintösäätiön apurahapalvelu Apu+Raha käynnistymässä 

Keksintösäätiön apuraha on täysin uusi rahoitusmuoto yksityisille keksijöille ja pienille yrityksille, joilla ei ole mahdollisuutta saada rahoitusta muista lähteistä, kuten ELY:stä tai Business Finlandista. Tämän tausta-ajatuksena on ollut edistää suomalaista keksintötoimintaa tuottamalla keksijöille neuvontaa ja rahoitusta heidän keksintöprojektiensa kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Palvelussa yhdistyy asiantunteva arviointi, neuvonta sekä rahoitus.

Keksintösäätiön tiedotteessa kerrotaan, että: ”Apu+Raha -palvelua haetaan hakemuksella, jonka käsittelee arvioijat. Arvioijat ovat Keksintösäätiön nimittämiä asiantuntijoita, jotka käyvät läpi hakemukset, tunnistavat puutteet ja pyytävät hakijaa lisäämään tarvittaessa tietoja ja selvityksiä, jotta kokonaiskuva hahmottuu paremmin. Tämä on Apu-osa ja 1-2 iteroinnin jälkeen hakijalla on paljon parempi hakemus, kuin alkuperäinen versio. Tarvittaessa iterointeja voidaan tehdä useampia, mutta olennaista on saada hakemus nopeasti siihen tilaan, että siitä voidaan tehdä rahoituspäätös. Lopuksi arvioijat antavat Keksintösäätiölle suosituksen. 

Yhteistyöstä on sovittu toistaiseksi naiskeksijäverkosto QUIN-Suomi ry:n ja Suomen Keksijäin Keskusliitto ry:n kanssa, jotka etsivät riveistään asiantuntijoita. Kumppaniverkostoa on tarkoitus laajentaa.”

Hakuaika on 1.4 – 31.5.2023 ja toinen hakuaika on avoinna 1.10-30.11.2023. Mahdollinen kolmas haku voidaan järjestää tammikuussa 2024. 

Trenditietoisina kysyimme myös paljon kohistulta ChatGPT:ltä kannattaako hakea tukea. Näin AI-vastasi kysymykseen:

PK-yrityksen kannattaa harkita eri paikoista tuen hakemista, jos se tarvitsee resursseja tai taloudellista tukea liiketoimintansa kehittämiseen. Tämä voi auttaa yritystä kasvamaan, laajentumaan ja pysymään kilpailukykyisenä markkinoilla.

Joitakin mahdollisia tukimuotoja yllä mainitun lisäksi ovat myös:

  • Julkiset rahoitusohjelmat: Monet valtiot, maakunnat ja kaupungit tarjoavat erilaisia tukiohjelmia yrityksille. Nämä voivat sisältää avustuksia, lainoja, takauksia ja muita taloudellisia etuuksia.
  • EU-rahoitus: Euroopan unioni tarjoaa erilaisia tukiohjelmia pk-yrityksille, jotka toimivat eri toimialoilla.
  • Yksityinen rahoitus: Pk-yritykset voivat harkita yksityisten sijoittajien, kuten enkelisijoittajien tai riskipääomasijoittajien, hankkimista.
  • Yhteistyöverkostot: Pk-yritykset voivat liittyä erilaisiin yhteistyöverkostoihin, jotka voivat tarjota tukea ja resursseja liiketoiminnan kehittämiseen.

On tärkeää muistaa, että eri tukimuodoissa voi olla erilaisia ehtoja ja vaatimuksia, joten yrityksen on tutkittava tarkasti, mitä kukin tukimuoto tarjoaa ja minkä tyyppisiä sitoumuksia se edellyttää. Lisäksi yrityksen on varmistettava, että sen liiketoimintasuunnitelmat ja taloudelliset tavoitteet ovat linjassa tukimuodon kanssa, jota se hakee.

Lue lisää:

https://www.keksintosaatio.fi/uutiset/keksintosaation-apuraha-palvelu-kaynnistyy-kevaalla-2023/?fbclid=IwAR1F4L08_P7ULdTAlj5p-eCP597YFikFBCmaE6p9Wy9FC-1tsRNRKUat-yI

Uusimmat blogiartikkelit

Kolme bocolaista nimitetty Markkinaoikeuden asiantuntijajäseniksi 

Market Explorer -rahoituksella tukea PK- ja midcap yrityksille

Boco IP yksi Suomen parhaista työpaikoista Great Place To Work® -listalla

Vanteista vahinkoihin: suomalaisen maahantuojan oppitunti tavaramerkkioikeuksista 

Esittelyssä Boco IP:n Essi Karppanen

Brändiuudistus – kolhuja IPR-vesilasissa?

Kirjoittaja

Heidi Lautjärvi
Head of Marketing and Communications
+358 45 8567 117
heidi.lautjarvi@bocoip.com