Innovation House Finland luo uudenlaisen yhteisön start-upeille – haastattelussa perustaja, CEO Petra Erätuli-Kola

Innovation House Finlandin tarina alkoi vierailusta Piilaaksoon, kun Petra Erätuli-Kola huomasi tarpeen tuoda suomalaiseen työkulttuuriin avoimuutta, yhdessä tekemistä ja toisten auttamista. Alkuvuodesta start-up-yhteisö Innovation House Finland avasi ovensa Espoon Otaniemessä ja vastaanotto on ollut erittäin positiivinen. Haastattelimme Innovation House Finlandin toista perustajaa, CEO Petra Erätuli-Kolaa.

Kerro lyhyesti, mikä on Innovation House Finland.

Innovation House Finland on coworking-paikka, yhteisö ja 200-paikkainen innovaatiokeskus Espoon Otaniemessä. Innovation House Finland yhdistää hyvinvointia, työkykyä ja työskentelykulttuuria.

Sloganimme on Onnellinen yrittäjä on paljon tuottavampi.

Mistä idea lähti?

Idea lähti Piilaaksosta, kun vierailin siellä innovation housessa. Tajusin, että Suomeen tarvitaan samanlaista yhdessä tekemistä, avoimuutta ja toisten auttamista. Toinen Innovation House Finlandin perustaja Katja Aalto on lapsuudenystäväni – olemme aina haaveilleet yhteisestä yrityksestä ja nyt meille tarjoutui mahdollisuus yhdistää erilaiset osaamisemme.

Kauan Innovation House Finland on ollut toiminnassa?

Teimme kesällä 2016 pilottihankkeen, joka sai täydet pisteet palautteessa. 8.3.2017 avasimme sitten Innovation House Finlandin ovet Otaniemessä.

Miten Innovation House Finland on otettu vastaan? Millaista palautetta olette saaneet start-up-yrityksiltä ja yhteistyökumppaneilta?

Palaute on ollut todella positiivista; tällaiselle toiminnalle on selvästi ollut tarvetta, sillä työskentelykulttuuri muuttuu tulevaisuudessa. Yksi hyvä esimerkki tästä on, etteivät yritykset tarvitse enää isoja tiloja vaan enemmänkin yhteisöjä, jotka luovat automaattisesti myynnin alustan kaikille jäsenille.

Start-upien intohimona on oma yritys, ja Innovation House Finland tarjoaa heille muut palvelut siitä ympäriltä. Tämä on kasvun tae.

Miten yhteistyö Boco IP:n kanssa on lähtenyt käyntiin? Millaista lisäarvoa se on tuonut yhteisölle?

Yhteistyö on lähtenyt käyntiin hyvin. On ollut valtavan hienoa, kuinka aktiivinen Boco on ollut.

Innovation House Finlandin unelmana on auttaa yrityksiä kansainvälistymään ja kasvamaan. Bocon panos on tässä tärkeä, koska aineettomat oikeudet on huomioitava jo alkuvaiheessa. IP (Intellectual Property) on merkittävä asia kansainvälistyvissä yrityksissä ja Bocon kautta start-up-yritykset saavat niistä tietoa. Kun IP:t on hoidettu kuntoon heti alussa, yritysten kasvu voidaan turvata. Myös Ifin ja Boco IP:n yhteinen IPR-vakuutus on herättänyt paljon kiinnostusta.

 Mitkä ovat tavoitteenne tulevaisuudelle?

Tulevaisuudessa unelmamme on muuttaa työskentelykulttuuria – siitä tulee myynnillisempää, hyvinvoivempaa ja avoimempaa. Tarkoitus on skaalata tästä kansainvälinen konsepti.

Innovation House Finlandin ainutlaatuisuus piilee yhteistyöyritysten ja start-upien yhteistyössä. Yhteistyökumppanit voivat oppia paljon start-upeilta. Samalla paikka toimii suomalaisten start-upien innovaatioiden show roomina. Tervetuloa tutustumana!

Kiitämme Petraa haastattelusta. Voit lukea lisää Innovation House Finlandista heidän sivuiltaan  tai ottaa yhteyttä suoraan Petraan (p.  0400415946), mikäli haluat kuulla lisää Innovation House Finlandista.

Boco IP:n palveluista start-upeille voit lukea lisää täältä.

Kirjoittanut Milja Saarimaa

Uusimmat blogiartikkelit

Millainen nimi on hyvä tavaramerkkisuojan kannalta? 

Essi Karppanen, Saoussen Merdes ja Anastasiia Kravtcova suorittaneet vaativan EQE:n ensimmäisen vaiheen

Market Explorer -rahoituksella tukea PK- ja midcap yrityksille

Boco IP yksi Suomen parhaista työpaikoista Great Place To Work® -listalla

Vanteista vahinkoihin: suomalaisen maahantuojan oppitunti tavaramerkkioikeuksista 

Kirjoittaja