We know how to protect know-how™ We know how to protect know-how™

Boco IP ja If aloittavat yhteistyön – IPR-vakuutus IPR-strategian osana kannattaa

Olemme aloittaneet If vahinkovakuutusyhtiön kanssa yhteistyön, jonka tavoitteena on auttaa yhä useampia yrityksiä varautumaan IPR-oikeuksien loukkaustilanteisiin. Jatkossa voimme suositella asiakkaillamme Ifin IPR-vakuutusta suojausstrategian osaksi. Vakuutusten myynnistä vastaa aina If Vahinkovakuutusyhtiö Oy.

Miksi IPR-vakuutus kannattaa ottaa?

Boco IP auttaa yrityksiä suojaamaan omat aineettomat oikeutensa ja välttämään kolmansien osapuolien oikeuksien loukkaaminen kilpailijaseurannan sekä toimintavapausselvitysten avulla. Kilpailijaseurannasta huolimatta on kuitenkin mahdollista joutua tilanteisiin, joissa oman toiminnan väitetään loukkaavan kilpailijan IPR-oikeuksia. Lisäksi on olemassa riski joutua perusteettomien syytösten uhriksi. Heikoinkin perustein tehdyt vaatimukset esimerkiksi patentin tai tavaramerkin rikkomisesta voivat haitata pahoin liiketoimintaa ja johtaa kuluja aiheuttaviin oikeudenkäynteihin. Tällaisilta tilanteilta ei voi koskaan täysin suojautua, mutta niihin voi varautua ennakoivasti IPR-vakuutuksella, joka korvaa immateriaalioikeuksia koskevien riitojen oikeudenkäyntikuluja ja immateriaalioikeuksien loukkausten aiheuttamia taloudellisia vahinkoja. Vakuutusta voi hyödyntää myös tilanteissa, joissa kilpailijan toiminta näyttää loukkaavan yrityksen IPR-oikeuksia. IPR-vakuutus toimii siis sekä puolustus- että hyökkäystarkoituksessa.

Kenelle IPR-vakuutus sopii?

IPR-vakuutus sopii hyvin kaiken kokoisille yrityksille. Vakuutus täydentää erinomaisesti yritysten IPR-riskien haltuunottoa. Kilpailijaseurannalla ja toimintavapausselvityksillä voidaan olennaisesti vähentää kolmansien osapuolien suojien loukkausriskiä, mutta sataprosenttiseen varmuuteen on mahdoton päästä. Mikään patenttikartoitus ei voi selvittää kaikkia kilpailijoiden vireillä olevia patenttihakemuksia, koska patenttihakemukset ovat salaisia ensimmäiset 18 kuukautta. IPR-vakuutuksen avulla voidaan lisätä suojautumista näitä riskejä vastaan.

IPR-vakuutuksesta voivat hyötyä erityisesti pienemmät yritykset, jotka ovat ajatelleet, ettei heidän kannata suojata oikeuksiaan, koska heillä ei kuitenkaan ole varaa puolustautua mahdollisia loukkaajia vastaan. IPR:ien merkitys ja samalla niihin liittyvät riskit kasvavat jatkuvasti. Jokaisen yrityksen tulisi harkita tämän liiketoimintariskin haltuunottoa IPR-vakuutuksen avulla.

Lue lisää IPR-strategiasta ja IPR-vakuutuksesta >>

Boco IP Oy Ab

Itämerenkatu 5
00180 Helsinki

Puh: +358 9 686 6840
Fax: +358 9 686 68444
mail@bocoip.com

Tilaa uutiskirjeemme

Boco IP:n postituslistalla saat ajantasaiset kuulumiset aineettoman pääoman viimeisimmistä käänteistä ensimmäisenä. Kuukausittainen uutiskirjeemme tarjoaa monipuolisen katsauksen IP-aiheisiin.

Liity

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt