Innovaatiosetelillä voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseesi. Setelin arvo on 6 200 euroa (5 000 euroa + alv). Innovaatiosetelissä on 1000 € + alv omarahoitusosuus (riippumatta projektin koosta), mikä tulee maksaa suoraan palveluntuottajalle projektin päätyttyä. Kun palveluntuottaja on saanut omarahoitusosuuden suorituksen ja asiakas on raportoinut projektin, palveluntuottaja voi lähettää enintään 4000 € + alv. laskun Business Finlandiin.

Tarkistathan viimeiset innovaatioseteliin liittyvät ohjeet kuitenkin vielä Business Finlandin sivuilta: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/tutkimus-ja-kehitysrahoitus/innovaatioseteli/ 

Ole yhteydessä! Vastaamme mielellämme kaikkiin innovaatioseteliä koskeviin kysymyksiin.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Miten innovaatioseteli toimii?

 • Ole meihin yhteydessä. Autamme sinua löytämään sopivat palvelut.
 • Laadimme yhdessä hakemuksen Business Finlandille, kun olet sopinut kanssamme hankittavista palveluista. Business Finland antaa päätöksen viikossa.
 • Toteutamme sovitut palvelut, minkä jälkeen jätät loppuraportin Business Finlandille.

 

Mitä yritykseltä vaaditaan innovaatiosetelin saamiseen?

Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yritysten ja start-up -yritysten innovaatiotoimintaan. Innovaatiosetelin piiriin kuuluvat myös IP-palvelut, kuten kaikki patentointiin liittyvät asiat.

Innovaatiosetelin saamiseen riittää, että yrityksesi täyttää seuraavat ehdot:

 • Hakija on suomalainen pk-yritys.
 • Yritys haluaa kasvaa ja kehittää liiketoimintaansa.
 • Yritykselle ei ole aiemmin myönnetty innovaatioseteliä.
 • Yritykselle ei ole kuluvan tai edellisen vuoden aikana myönnetty muuta Business Finlandin (ent. Tekes) rahoitusta.
 • Yrityksellä on mahdollisuus laajentaa kansainvälisille markkinoille.
 • Yritys tukee innovaatiosetelillä uusia palveluita.
 • Hienoa! Vaikuttaa siltä, että yrityksesi täyttää innovaatiosetelin hakemiseen vaadittavat ehdot.

Näin asiakkaamme ovat hyödyntäneet innovaatioseteliä

Keksinnön uutuustutkimus ja patenttihakemus innovaatiosetelillä

Urheiluvälinealan yritys oli keksinyt uuden tuotteen. Boco IP tunnisti yrityksen tarpeen ja suosituksestamme he hakivat innovaatioseteliä tuotteen patentoitavuuden selvittämiseen sekä mahdolliseen patentointiin.

Tapaamisessa asiakkaan kanssa päätimme tehdä ensin uutuustutkimuksen tuotteelle. Koska tämän perusteella ei löytynyt esteitä, patenttihakemus jätettiin Suomessa, josta patentointiprosessia olisi mahdollista jatkaa vuoden sisällä kansainvälisesti. Tällöin ennen hakemusprosessin maantieteellistä laajentamista ja lisäkustannusten syntymistä päätöksenteon tukena olisi käytössä Patentti- ja rekisterihallituksen antama lausunto keksinnön patentoitavuudesta. Innovaatioseteli kattoi uutuustutkimuksen sekä patenttihakemuksen laatimiseen ja jättämiseen liittyvät kustannukset. Asiat sujuivat vauhdikkaasti ja asiakkaan patenttihakemus oli jätetty virastoon jo reilun kuukauden kuluessa Tekesin (nyk. Business Finland) myöntävästä innovaatiosetelipäätöksestä.

Keksinnön patentoitavuuden selvitys innovaatiosetelillä

IT-alan yritys otti yhteyttä Boco IP:hen, koska se halusi selvittää keksintönsä patentoitavuutta.

Suosittelimme heille innovaatiosetelin hakemista, sillä sen hyödyntäminen sopi mainiosti patentoitavuuden selvitykseen. Asiakas haki innovaatioseteliä Tekesiltä (nyk. Business Finland) hyödyntäen heidän kätevää asiointipalveluaan verkossa.

Suoritimme asiakasyritykselle teknologiakartoituksen keksinnön patentoitavuuden selvittämiseksi; innovaatioseteli kattoi kartoituksen kustannukset. Selvitysten perusteella kävi ilmi, että vaihtoehtoinen kilpaileva menetelmä oli jo olemassa eikä patenttihakemusta kannattanut jättää.

Selvitysten perusteella parempi menetelmä ratkaista sama ongelma oli jo olemassa, joten asiakkaan menetelmän patentointi ei olisi ollut järkevää liiketoiminnallisesti, vaikka itse keksintö olisi voinutkin olla uusi ja keksinnöllinen. Koska patentti ei olisi tuottanut lisäarvoa asiakkaalle, patentointiprosessi olisi johtanut heidän kannaltaan ainoastaan turhiin kustannuksiin, jotka nyt vältettiin laadukkaalla ennakkoselvityksellä.

EU-tavaramerkin rekisteröinti innovaatiosetelillä

Start-up -yritys halusi suojata brändinsä EU:n laajuisesti, mahdollisesti myös maantieteellisesti laajemmin, ja otti yhteyttä Boco IP:n asiantuntijoihin.

Tekes (nyk. Business Finland) myönsi asiakkaan hakemuksesta innovaatiosetelin kansainvälistymisprojektin tueksi siten, että osa setelistä käytetään tavaramerkin suojaukseen ja osa viestintäpalveluihin.

Mietimme Boco IP:llä merkin suojausstrategiaa sekä palveluja, joille merkin suojaaminen olisi olennaisinta. Kartoitimme tavaramerkin rekisteröintiedellytyksiä EU-alueella sekä muutamassa muussa maassa. Selvityksen perusteella edellytyksiä merkin rekisteröinnille näytti olevan. Lisäksi asiakkaalla oli selkeä tarve saada merkin yksinoikeus brändinrakennuksen tueksi, joten päädyimme hakemaan merkin rekisteröintiä EU-alueella. Rekisteröintiprosessi vietiin läpi neljässä kuukaudessa, ja merkki saatiin rekisteröidyksi EU-tavaramerkkinä. Innovaatioseteli kattoi tässä tapauksessa kaikki kartoitukseen ja rekisteröintiprosessiin liittyvät kustannukset. Lisäksi asiakas hyödynsi osalla innovaatioseteliä viestintäkonsultointiyrityksen palveluita.

Mitä voit hankkia innovaatiosetelillä Boco IP:ltä?

Innovaatiosetelin arvolla voit viedä innovaatioitasi eteenpäin. Kaikki tässä esitellyt palvelumme ovat hankittavissa innovaatiosetelin budjetilla. Katso myös edellä olevista tapausesimerkeistä, miten asiakkaamme ovat hyödyntäneet innovaatioseteliä Boco IP:n palveluihin.

Tavaramerkin rekisteröinti

Rekisteröinti antaa tuotemerkille suojan. Yrityksen tuotemerkit, nimi ja sloganit ovat tärkeä osa yrityksen aineetonta pääomaa, ja ne voidaan suojata tavaramerkkirekisteröinneillä.

Patenttihakemuksen laatiminen

Laadukas patentti takaa vahvan suojan. Patentti on alueellisesti ja ajallisesti rajattu kielto-oikeus, joka suojaa keksintöä.

Toiminnanvapauskartoitus

Toiminnanvapauskartoitus on kattava selvitys yrityksen liikkumavarasta ja kilpailijoiden patenteista aineettomien oikeuksien ympäristössä. Toiminnanvapauden selvittäminen turvaa liiketoimintaa ja ehkäisee patenttikiistoja.

Muu räätälöity paketti

Ota yhteyttä ja sovi maksuton tapaaminen, niin laadimme juuri sinulle sopivan paketin.

Jäikö kysyttävää?

Voit lukea lisää innovaatiosetelistä Business Finlandin sivuilta (pk-yrityksille tai startupeille) tai olla meihin yhteydessä. Vastaamme mielellämme kaikkiin innovaatioseteliä koskeviin kysymyksiin ja autamme oikeiden palveluiden löytämisessä.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistilista

 • Palvelut

  • Henkilöt