Törkeä rahastusyritys kansallisen tavaramerkin rekisteröineille

Immateriaalioikeuksiin on pitkään liittynyt paljon rahastusyrityksiä ja huijauslaskuja mutta tämä on luokassaan ensimmäinen laatuaan.

Törkeäksi tämän rahastusyrityksen tekee erityisesti se, että EUIPO:n logot ym. selkeät tunnisteet on kopioitu kirjeisiin sellaisenaan. EUIPO on varoittanut tästä myös omalla varoituslistallaan: https://www.euipo.europa.eu/en/designs/after-applying/misleading-invoices.

Boco IP sai tällaisen kirjeen Helsingin toimistolle. Kirje on lähetetty yksittäisessä EU-maassa merkkinsä rekisteröineelle ja siinä väitetään täysin virheellisesti, että EU-asetuksen mukaan tällaisen kansallisen rekisteröinnin saaneen olisi maksettava siitä 14 päivän kuluessa EUIPO:lle 770 euroa. Kun maksu on maksettu, merkin haltijalla olisi yksinoikeus käyttää merkkiään EU-maassa, jossa merkki on rekisteröity.

Haluamme muistuttaa, että hoidossamme olevien tavaramerkkihakemusten viranomaismaksuliikenne kulkee aina kauttamme. Jos epäilette saamanne maksupyynnön aitoutta, älkää maksako. Pyytäkää tarvittaessa meidän arviotamme.

Alla kirje, minkä saimme rahastusyrityksen toivossa.

Uusimmat blogiartikkelit

Kolme bocolaista nimitetty Markkinaoikeuden asiantuntijajäseniksi 

Kymmenen kappaletta 30 000 euron arvoista innovaatioseteliä Smart Cities & Sustainability -alojen startupeille.

Törkeä rahastusyritys kansallisen tavaramerkin rekisteröineille

London Calling – matka Lontooseen FICPI-kokoukseen

EPO:n postipäivät jäävät historiaan

Kesätyöntekijöiden kuulumisia osa II

Kirjoittaja

Heidi Lautjärvi
Head of Marketing and Communications
+358 45 8567 117
heidi.lautjarvi@bocoip.com