SME Fund ja Innovaatioseteli – mitä, mistä ja miten tukea yrityksen ideoille?

SME Fund ja innovaatioseteli. Näitä ei kannata jättää käyttämättä, jos ehdot täyttyvät. Ota tästä talteen muutama idea heti alkuvuoteen.  Olethan nopea, sillä avustuksia jaetaan rajallisesti.

1. SME Fund

Ideas Powered for business SME Fund (jatkossa SME Fund) on PK-yrityksille suunnattu avustusohjelma. Sen tarkoituksena on auttaa Euroopan unioniin sijoittautuneita pieniä ja keskisuuria yrityksiä hyödyntämään immateriaalisia oikeuksiaan eli teollis- ja tekijänoikeuksiaan. SME Fund eli niin kutsuttu Pk-yritysrahasto on Euroopan komission aloite, jonka toteutuksesta vastaa Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO). Ohjelma on käynnistynyt 10. tammikuuta 2022 ja loppuu 16. joulukuuta 2022. Avustuksia on saatavilla rajallisesti ja ne myönnetään hakujärjestyksessä.

Tukea voit hakea, vaikka olisit viime vuonna hakenut ja saanutkin tukea. Täältä saat lisätietoa siitä, miten paljon tukea voit saada mihinkin palveluusi: https://euipo.europa.eu/ohimportal/fi/online-services/sme-fund

2. Innovaatioseteli

Innovaatiosetelissä avustuksen määrä on 5 000 euroa ja 100 % ostettujen palvelujen arvonlisäverottomasta määrästä. Voit käyttää tämän summan ostaaksesi palveluita yhdeltä palveluntarjoajalta. Lue lisää täältä https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/tutkimus-ja-kehitysrahoitus/innovaatioseteli

Innovaatioseteli-rahoituksen hakemuspalvelu aukesi 17.1.2022.

Tarvitsetko apua? Ohjaa kysymyksesi Boco IP:lle: kyselyt@bocoip.com ja me autamme yritystäsi sopivan rahoitusmuodon valinnassa.

Uusimmat blogiartikkelit

Onko hyödyllisyysmalli tarpeellinen?

Uudet EU:n mallioikeussäännöt hyväksytty

Millainen nimi on hyvä tavaramerkkisuojan kannalta? 

Essi Karppanen, Saoussen Merdes ja Anastasiia Kravtcova suorittaneet vaativan EQE:n ensimmäisen vaiheen

Market Explorer -rahoituksella tukea PK- ja midcap yrityksille

Kirjoittaja