SME Fund -avustusohjelman haku on käynnistynyt

Ideas Powered for Business SME Fund -avustusohjelman haku on käynnissä.

Pienten ja keskisuurten (PK-) yritysten mahdollisuudet saada taloudellista tukea aineettoman omaisuuden suojaamiseen ovat jälleen avautuneet, sillä Ideas Powered for Business SME Fund -avustusohjelman haku on käynnissä. Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO myöntää tukea, joka kattaa erilaisia tarpeita, kuten tavaramerkki- ja mallioikeushakemusten virastomaksut, patenttihakemusten virastomaksut, patentteihin liittyvät uutuustutkimukset ja EU:n kasvinjalostajan oikeuden rekisteröinnin.

Haku EUIPO:n pk-yritysrahastoon eli SME Fundiin käynnistyi 22. tammikuuta 2024 alkaen. Tarkemmat ohjeet ja tiedot löytyvät EUIPO:n verkkosivuilta. IPR-esianalyysipalvelun (IP Scan) yksityiskohdat ovat saatavilla täältä. Hakijalla tulee olla myönteinen tukipäätös (arvoseteli) ennen hakemus- ja palvelumaksujen suorittamista.

Tuen määrä riippuu yrityksen tekemistä hakemuksista ja tilatuista palveluista. Jälkikäteen korvattava osuus maksuista vaihtelee tuen kohteen mukaan ja voi olla 50-90%. Tuen enimmäismäärät vaihtelevat kohteittain, kattaen esimerkiksi tavaramerkki- ja mallioikeushakemusten virastomaksut (tuen määrä 1000 euroa), IPR-esianalyysipalvelun (tuen määrä 1350 euroa), patenttihakemusten virastomaksut ja niihin liittyvät uutuustutkimukset (tuen määrä 1500 euroa), sekä Euroopan patenttivirastoon tehtävät patenttihakemukset (tuen määrä 2000 euroa).

Lisätietoja tuen tarkemmista yksityiskohdista ja sen käyttökohteista löytyy EUIPO:n virallisilta verkkosivuilta tai olemalla yhteydessä meihin.

Uusimmat blogiartikkelit

Millainen nimi on hyvä tavaramerkkisuojan kannalta? 

Essi Karppanen, Saoussen Merdes ja Anastasiia Kravtcova suorittaneet vaativan EQE:n ensimmäisen vaiheen

Market Explorer -rahoituksella tukea PK- ja midcap yrityksille

Boco IP yksi Suomen parhaista työpaikoista Great Place To Work® -listalla

Vanteista vahinkoihin: suomalaisen maahantuojan oppitunti tavaramerkkioikeuksista 

Kirjoittaja

Heidi Lautjärvi
Head of Marketing and Communications
+358 45 8567 117
heidi.lautjarvi@bocoip.com