Karri Leskinen Suomen AIPPI:n hallitukseen

Boco IP:n toimitusjohtaja, eurooppapatenttiasiamies Karri Leskinen on nimitetty Suomen AIPPI ry:n hallituksen jäseneksi 1.1.2019 alkaen kaksivuotiskaudeksi.

”On erittäin hienoa tulla valituksi Suomen AIPPI:n hallitukseen. IP-alan lainsäädännön ja toimintamallien kehittäminen on aina ollut lähellä sydäntä. Olen ollut aktiivisesti mukana AIPPI:n toiminnassa yli 10 vuotta ja patenttialalla jo yli 20 vuotta. Nyt pääsen hallituksessa työskentelemään erittäin paljon arvostamieni kollegoiden kanssa näiden asioiden parissa. Toivon myös, että uuden tehtävän kautta pääsen edistämään suomalaisen IPR-alan yhteistyötä,” kertoo Karri.

AIPPI (International Association for the Protection of Intellectual Property) on kansainvälinen organisaatio, joka on omistautunut immateriaalioikeuksien suojaamiseen liittyvien lakien kehittämiseen ja parantamiseen. AIPPI on poliittisesti sitoutumaton, voittoa tavoittelematon järjestö, jonka päämaja on Sveitsissä. Järjestöllä on yli 9000 jäsentä yli 125 maasta.

Kansainväliseen harmonisointiin tähtäävä komiteatyöskentely kuuluu AIPPI:n ydintoimintaan: niin kansainvälisiä kuin kansallisia lakeja ja toimintamalleja käsitellään tässä yhteydessä. Sen lisäksi, että Karri toimii nyt Suomen AIPPI ry:n hallituksessa, hän on jäsen kansainvälisen AIPPI:n pysyväiskomiteassa (Standing Committee), jossa käsitellään yhteistyötä virastojen kanssa ja erityisesti virastojen kanssa käytävään kommunikaatioon liittyviä käytäntöjä ja toimintamalleja (IP Office Practice & Procedures).

Maailmanlaajuinen AIPPI-kongressi järjestetään vuosittain, jolloin sadat IPR-alan asiantuntijat kokoontuivat käsittelemään kansainvälistä harmonisointia kaipaavia kysymyksiä ja laatimaan niistä julkilausumia. Kansalliset yhdistykset, kuten Suomen AIPPI, pohjustavat järjestön päätöksiä ja suosituksia. Ne laativat vireillä olevista aiheista raportteja, joiden yhteenvedot käsitellään ja hyväksytään AIPPI-kokouksissa.

Boco IP on patenttialalla arvostettu toimija, joka tunnetaan monipuolisesta osaamisestaan. Haluamme, että asiantuntijamme ovat mukana kehittämässä koko toimialaa. Meidän toimintatapoihimme onkin aina kuulunut aktiivinen osallistuminen patenttialan kehittämiseen ja yhteistyöhön kansainvälisesti ja kotimaassa.

Lue myös IP-lakimiehemme Pamela Lönnqvistin kirjoitus vuoden 2018 AIPPI-konferenssin annista.

Uusimmat blogiartikkelit

Millainen nimi on hyvä tavaramerkkisuojan kannalta? 

Essi Karppanen, Saoussen Merdes ja Anastasiia Kravtcova suorittaneet vaativan EQE:n ensimmäisen vaiheen

Market Explorer -rahoituksella tukea PK- ja midcap yrityksille

Boco IP yksi Suomen parhaista työpaikoista Great Place To Work® -listalla

Vanteista vahinkoihin: suomalaisen maahantuojan oppitunti tavaramerkkioikeuksista 

Kirjoittaja