Bocolainen esittäytyy: IP Specialist Laura Dobric

Laura Dobric palasi vanhempainvapaalta Boco IP:n IPS-tiimiin vuoden 2018 syyskuussa. Työnsä parhaana puolena hän pitää monipuolisuutta, jonka ansiosta patenttialaan on avautunut useita erilaisia näkökulmia. Lauran vapaa-aika kuluu perheen parissa metsän rauhasta nauttien.

Minusta tuli bocolainen…

…vuoden 2010 loppupuolella, vajaa vuosi valmistumiseni jälkeen. Bocolla kaivattiin vahvistusta patenttipuolen IPS-tiimiin, ja talossa tuolloin työskennellyt opiskelukaverini suositteli minua tehtävään. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta patenttialalta, joten olin kovin innoissani päästessäni tutustumaan aivan uuteen maailmaan.

Työskentelen Bocolla…

…IP Specialistina. Pääasiallisiin työtehtäviini kuuluvat muun muassa patenttiasiamiesten avustaminen, yhteydenpito eri virastoihin ja laskutus. Lisäksi olen mukana uutta toiminnanohjausjärjestelmäämme kehittävässä työryhmässä ja tarpeen mukaan avustan myös tavaramerkkitiimiämme.

Työurani Bocolla on ollut varsin vaiheikas. IP Specialistin toimenkuvan ohella olen ennen vanhempainvapaatani hoitanut aktiivisesti aulan tehtäviä, jotka koostuvat esimerkiksi vieraiden vastaanottamisesta, tapahtumien järjestämisestä ja matkalaskujen tekemisestä. Lisäksi olen saanut kokeilla siipiäni viestintäosastolla, kun hoidin viestintäkoordinaattorin pestiä puolentoista vuoden ajan – päivitin kotisivuja, koostin uutiskirjeitä ja pidin huolen siitä, että viestintä- ja markkinointimateriaalimme olivat ajantasaisia.

Parasta työssäni on…

…ehdottomasti monipuolisuus. Erilaisten työtehtävien ansiosta olen voinut tarkastella patenttialaa monesta eri näkökulmasta, eikä kahta samanlaista työpäivää ole koskaan ollut. Kielitaitoani olen saanut hyödyntää alusta asti – pääasiallinen työkieleni on englanti, mutta olen mahdollisuuksien mukaan päässyt käyttämään myös ruotsin ja saksan taitojani.

Lisäksi minulla on parhaat mahdolliset työkaverit! Kollegoiden hyvä keskinäinen kemia tekee työpäivistä mukavia ja kannustaa puhaltamaan yhteen hiileen. Vahvaa yhteishenkeä tarvitaan toki aina, mutta etenkin yrityksissä, joiden henkilöstömäärä ei ole suuren suuri.

Mieleenpainuvaa on ollut…

…Bocon muutto nykyisiin tiloihin Itämerenkadulle vuonna 2011. Olin vaativassa projektissa mukana käytännön toteuttajana. Olin järjestämässä myös Bocon viimeisiä Know-How Night -asiakasjuhlia, jotka pidettiin Kulosaaren Casinolla vuonna 2015. Ilta oli mieluinen myös asiakkaille, ja heiltä saadut kiitokset lämmittivät mieltä pitkään.

Työpaikkana Boco on…

…joustava, ja työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen onkin sujunut mutkattomasti. Bocolla työntekijät ovat tasa-arvoisia ja on mukavaa, että esimerkiksi pyöreitä syntymäpäiviä ja muita erityisiä tapahtumia juhlistetaan yhdessä. Lisäksi arvostan sitä, että jokaisella on mahdollisuus kehittyä ja kokeilla erilaisia työtehtäviä oman mielenkiintonsa mukaan.

Vapaa-aikani…

…kuluu perheen parissa, taaperoikäisen lapsen kasvua ja kehitystä seuraten. Perheemme yhteinen harrastus on metsäretkien tekeminen ja syksyisin myös marjastus ja sienestys. Toisinaan avaan Netflixin ja valitsen laajasta tarjonnasta seurattavakseni jonkin sarjan. Toivoisin myös löytäväni enemmän aikaa lukemiselle, joka on aina ollut minulle rakas harrastus.

Nopeat

Tutkinnot, arvonimet: tradenomi, HSO (välivuoden aikana opintoja Työväen Akatemiassa kieli- ja kulttuurilinjalla)

Jos ei olisi IP Specialist, olisi: opettaja

Motto: Sateen jälkeen paistaa aina aurinko.

Suosittelen

Kirja: Khaled Hosseinin kirjat

Laulu/bändi: Pharrell Williams: Happy

Laji: ilmajooga

Kuvataiteen teos/taiteilija: Pablo Picasso: Guernica

Elokuva/sarja: Game of Thrones

Uusimmat blogiartikkelit

Kolme bocolaista nimitetty Markkinaoikeuden asiantuntijajäseniksi 

Market Explorer -rahoituksella tukea PK- ja midcap yrityksille

Boco IP yksi Suomen parhaista työpaikoista Great Place To Work® -listalla

Vanteista vahinkoihin: suomalaisen maahantuojan oppitunti tavaramerkkioikeuksista 

Esittelyssä Boco IP:n Essi Karppanen

Brändiuudistus – kolhuja IPR-vesilasissa?

Kirjoittaja