Innovaatiosetelin ehdot muuttuvat

Business Finland uudistaa rahoituspalveluitaan. Uudistukset kohdistuvat myös innovaatioseteliin.

Innovaatioseteli tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hankkia asiantuntijapalveluja tuote- tai palveluideoiden kehittämiseen. Edellinen hakuaika innovaatiosetelille päättyi 8.10.2023. Vuonna 2023 jätetyt hakemukset arvioidaan silloisten rahoituslinjausten mukaisesti.  

Uusilla ehdoilla seteliä voi hakea 24.1.2024 alkaen

  • Uudistettu Innovaatioseteli on suunnattu alle 5-vuotiaiden pienten yritysten käyttöön, joilla on kansainvälistä potentiaalia omaava uusi tuote- tai palveluidea. 
  • Setelin käyttökohteita on tarkennettu, jotta rahoitus kannustaa yrityksiä tutkimus- ja kehitystyöhön.  

Uudet käyttökohteet sisältävät: 

  • Tuotteiden tai palvelutuotteiden prototyyppien kehittämisen 
  • Teollisoikeuksien (patentit, hyödyllisyysmallit, mallisuojat, tavaramerkit) suojattavuusselvitykset sekä näiden ensihakemusten hakuprosessin 
  • Innovatiiviseen toimintaan liittyvät mittaus- ja testauspalvelut. 

Uudessa setelissä avustuksen määrä on 75 % ostettujen asiantuntijapalvelujen arvonlisäverottomasta määrästä, enintään 4 500 euroa. Omarahoitusosuus on 25 % hyväksyttävistä kustannuksista. 

Palveluntarjoajan valinnassa on vapaus, mutta rahoituksen myöntämisen edellytyksenä on, että palveluntarjoajalla on riittävää osaamista ja kokemusta kehittämisestä, teollisoikeuksien suojaamisesta ja/tai innovatiiviseen toimintaan liittyvistä mittaus- ja testauspalveluista.  

Boco IP on aineettoman omaisuuden hallintaan erikoistunut patenttitoimisto, joka on perustettu vuonna 1928. Toimimme kansainvälisesti ja palvelemme luottamuksellisesti ja joustavasti. Tarjoamme teollisoikeuksiin liittyviä asiantuntijapalveluita liikkeenjohdon, tuotekehityksen ja markkinoinnin tueksi kattaen tarpeet liikeidean kehittämisestä aina toimintaan kansainvälisillä markkinoilla. 

Tutustu tarkemmin Innovaatiosetelin sivustoon saadaksesi lisätietoja: https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/uutiset/2024/muutoksia-moniin-rahoituspalveluihimme 

Uusimmat blogiartikkelit

Onko hyödyllisyysmalli tarpeellinen?

Uudet EU:n mallioikeussäännöt hyväksytty

Millainen nimi on hyvä tavaramerkkisuojan kannalta? 

Essi Karppanen, Saoussen Merdes ja Anastasiia Kravtcova suorittaneet vaativan EQE:n ensimmäisen vaiheen

Market Explorer -rahoituksella tukea PK- ja midcap yrityksille

Kirjoittaja

Heidi Lautjärvi
Head of Marketing and Communications
+358 45 8567 117
heidi.lautjarvi@bocoip.com