Haastattelussa IP Legal Traineemme Mari Nieminen

Mari Nieminen aloitti Boco IP:n IP Legal tiimissä Legal Traineenä alkukesästä 2022. Viestintä kävi haastattelemassa Maria ja kyseli millainen henkilö Marin takaa löytyy.

Kerro hieman taustastasi. Mitä olet tehnyt ennen ja miten päädyit Boco IP:lle?

Aloitin Boco IP:n IP Legal tiimissä Legal Traineenä alkukesästä 2022. Minulla on vahva kansainvälinen koulutus- ja työtausta, sillä olen asunut Kiinassa, Malesiassa ja Virossa. Bachelor of Laws (LL.B.) tutkinnon suoritin Tallinnan teknillisessä yliopistossa, missä jatkan myös maisteritutkinnon suorittamista.

Mikä sinua erityisesti innostaa alassa?

Kiinnostus IPR-alaa kohtaa syttyi jo kauan sitten. Sitä kohti matkaa on tehty pienin askelin ja sivupoluilta ei ole vältytty, sillä olen ehtinyt tekemään tradenomin tutkinnon ja työskentelemään markkinoinnin- ja myynnin parissa Malesiassa, Kiinassa sekä myös Suomessa. Tämän lisäksi olen opiskellut kiinan taloutta tunnetussa Fudan yliopistossa Shanghaissa, josta olen oppinut hyvän kiinan kielen taidon ja ymmärryksen kiinalaista kulttuuria kohtaa. Koen IPR-alan kiinnostavaksi, koska siihen voidaan yhdistää liiketalouden ja lain elementit.

Millaiset ovat työpäiväsi Boco IP:llä?

Aavustan eurooppalaisten, kotimaisten ja kansainvälisten tavaramerkkien- ja mallien käsittelyyn ja hakemiseen liittyvissä tehtävissä.

Uusimmat blogiartikkelit

Patenttilaki uudistuu osana kansallista IPR-strategiaa

Aktuellt inom IPR: Patentdagen

Domainhuijaus Ruotsista – toimi näin, jos saat puhelun

Toiminimi on rekisteröity, eikö se muka riitä?

Ammattini: Patenttiasiamies

Kirjoittaja

Mari Nieminen