Bocolainen esittäytyy: eurooppapatenttiasiamies Tomi Salter

Tomi Salter avasi Boco IP:n ovet ensimmäisen kerran neljä vuotta sitten, mutta kokemusta patenttialalta oli kertynyt sitä ennen jo useamman vuoden ajalta. Tomin tehtäväkenttä Bocolla on laaja, ja hänen mukaansa työ palkitsee erityisesti silloin, kun onnistumisen hetkellä pääsee osalliseksi asiakkaan ilosta. Vapaa-aikansa Tomi viettää perheen parissa, ulkoilmassa akkuja ladaten.

Minusta tuli bocolainen…

…vuonna 2015, jolloin olin työskennellyt toisessa patenttiasiamiestoimistossa viiden vuoden ajan ja utelias näkemään, mitä muuta alalla olisi tarjota. Päätin lähettää avoimen työhakemuksen Boco IP:lle, josta olin kuullut paljon hyvää. Minut kutsuttiin työhaastatteluun, ja loppu onkin niin sanotusti historiaa.

Työpäiväni Bocolla kuluvat…

…pääasiassa patenttihakemuksia laatien. Työni ei kuitenkaan ole pelkästään kirjoittamista, sillä asiamiehenä pääsen myös aitiopaikalta seuraamaan hakemusten käsittelyä eri maiden virastoissa. Lisäksi hoidan paljon riita-asioita ja osallistun aktiivisesti asiakkaiden IPR-strategioiden laatimiseen.

Vastapainoa asiakastyölle tuo Bocon hallituksessa istuminen. On ollut mielenkiintoista päästä näkemään ja itsekin vaikuttamaan siihen, millä tavoin yrityksen pyörät pidetään pyörimässä.

Parasta työssäni on…

…päästä jakamaan asiakkaan ilo, kun tärkeä projekti saadaan viedyksi maaliin. Palkitsevaa on myös nähdä, millä tavoin asiakas hyötyy projektista. Erityisen hienoa on, että saavutettu hyöty usein vaikuttaa vielä pitkällä tulevaisuudessakin.

Patenttiala on muuttunut urani aikana…

…enenevässä määrin sähköiseksi. Kehitys on ollut nopeaa – eihän siitä ole kovinkaan kauan, kun asioiden hoitamiseen käytettiin faksia ja paperipostia!

Lisäksi olen Bocolla työskennellessäni huomannut ilokseni, että asiakkaista on tullut määrätietoisempia. Enää ei patentoida patentoinnin vuoksi, vaan yrityksen liiketoimintaa arvioidaan tarkasti ja punnitaan huolellisesti, millaista lisäarvoa patentit sille toisivat.

Työpaikkana Boco on…

…arvojensa mukaisesti ihmisläheinen. Työntekijöitä ja heidän erilaisia elämäntilanteitaan ymmärretään, ja johto pyrkii varmistamaan, että kaikilla olisi täällä hyvä ja helppo olla.

Vapaa-aikani…

…vietän suurelta osin perheen parissa. Ulkoilemme paljon yhdessä. Lisäksi pyöräilen mielelläni, ja talvisin haen aina tilaisuuden tullen sukset jalkaani.

Nopeat

Tutkinnot, arvonimet: DI (konetekniikka), eurooppapatenttiasiamies

Jos ei olisi patenttiasiamies, olisi: lentäjä

Motto: Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.

Suosittelen

Kirja: Douglas Adams: Linnunradan käsikirja liftareille

Laulu/bändi: Jimi Hendrix: Purple Haze

Laji: pyöräily

Kuvataiteen teos/taiteilija: Henri Cartier-Bressonin valokuvataide

Elokuva/sarja: Stranger Things

Uusimmat blogiartikkelit

Yhtenäispatentti laajenee

Antti Pörhönen aloittanut Boco IP:llä patenttiasiamiehenä

Onko hyödyllisyysmalli tarpeellinen?

Uudet EU:n mallioikeussäännöt hyväksytty

Millainen nimi on hyvä tavaramerkkisuojan kannalta? 

Kirjoittaja