Bocolainen esittäytyy: IP Specialist Sanna Härkönen

Sanna Härkönen palasi vanhempainvapaalta sorvin ääreen kuluvan vuoden alkupuolella. Uransa aikana Sanna on päässyt katsomaan patenttialan näkymiä niin asiakkaan kuin asiamiestoimistonkin näkökulmasta. Työnsä parhaiksi puoliksi hän nimeää kansainvälisen työympäristön ja vaihtelevat työpäivät. Vapaa-aikansa Sanna viettää monipuolisesti urheillen – hän on kotonaan niin lenkkipoluilla kuin rinteessäkin.

Minusta tuli bocolainen…

…vuoden 2012 tammikuussa. Aiemmin työskentelin Bocon asiakasyrityksessä reilun kolmen vuoden ajan ja opin sitä kautta tuntemaan muutamia bocolaisia. Siitä innostuneena halusin päästä tutustumaan patenttimaailmaan myös asiamiestoimiston näkökulmasta. Vaikka Bocolle ei sillä hetkellä haettukaan aktiivisesti uusia työntekijöitä, päätin silti lähettää avoimen hakemuksen. Ilokseni sain huomata, että se kannatti.

Työnkuvani Bocolla…

…on monipuolinen. Työskentelen patenttipuolella biokemian tiimin IP Specialistina, ja pääasiallisiin työtehtäviini kuuluvat patenttiasiamiesten avustaminen, hakemusmuodollisuuksista vastaaminen, määräpäivien valvonta ja yhteydenpito niin asiakkaisiin, muihin asiamiestoimistoihin kuin virastoihinkin. Lisäksi kuulun Bocon asiakasrekisteritiimiin, joka huolehtii siitä, että asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme yhteys- ja muut tärkeät tiedot ovat ajantasaisia.

Parasta työssäni on…

…kansainvälinen työympäristö – minulle on mieluisaa, että saan käyttää englannin kieltä päivittäin. Koen mielekkäänä myös työtehtävien vaihtelevuuden ja sen, etteivät työpäivät koskaan ole keskenään samanlaisia. Pitkien työmatkojen takia myös Bocon tarjoama joustava etätyömahdollisuus on minulle erittäin tärkeä.

Haluan mainita vielä erikseen mahtavan työyhteisömme! Olen saanut muutamasta työkaveristani hyvän ystävän, ja pidämme yhteyttä myös työajan ulkopuolella.

Mieleenpainuvaa on ollut…

…viime lokakuussa tekemämme Bocon 90-vuotisjuhlamatka Nizzaan. Bocolaisten hyvä yhteishenki ja upea kaupunki loivat yhdessä ikimuistoiset puitteet matkallemme.

Urani aikana patenttiala on muuttunut…

…sähköiseksi! Tämän myötä kaikki on tehostunut, ja aina silloin tällöin hämmästelen, miten asiat saatiin hoidettua ajallaan myös faksin ja kirjepostin aikoina. Teknisten valmiuksien parannuttua myös etätöiden tekeminen on lisääntynyt huomattavasti. Patenttialaan liittyvät säädökset sen sijaan eivät juurikaan ole muuttuneet.

Työpaikkana Boco on…

…ihmisläheinen ja joustava, täällä työntekijää ymmärretään. Työilmapiiri on lämmin.

Vapaa-aikani vietän…

…monipuolisesti urheillen: jos kaipaan omaa aikaa, suuntaan lenkkipoluille ja erilaisiin jumppiin ja talvella myös lumilautailemaan. Perheen kanssa käymme uimassa tai lähdemme patikkaretkelle metsään. Myös jalkapallokentät ovat tulleet tutuiksi kahden vanhimman lapsemme pitkäaikaisen harrastuksen myötä. Kuopuksemme kanssa käymme taaperouinnissa ja musiikkileikkikoulussa.

Urheilun lisäksi minulle rakkaita harrastuksia ovat puutarhanhoito ja hyväntekeväisyystoiminta. Olen myös aikanaan opiskellut espanjaa sekä asunut Espanjassa, ja kielitaitoani pidän yllä espanjankielisen kirjallisuuden, musiikin ja elokuvien avulla. Lisäksi matkustamme perheen kanssa mahdollisuuksien mukaan espanjankielisille alueille.

Nopeat

Tutkinnot, arvonimet: yo-merkonomi, tradenomi (talous ja hallinto)

Jos en olisi IP Specialist: tekisin työtä lasten ja nuorten parissa

Motto: Kun muutamme asenteemme, emme pelkästään näe elämää eri tavalla; elämä itse muuttuu aivan toiseksi.

Suosittelen

Kirja: Camilla Läckbergin tuotanto

Laulu/bändi: lattarimusiikki, Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä, Evelina

Laji: jumpat ja lenkkeily

Kuvataiteen teos/taiteilija: Antoni Gaudí

Elokuva/sarja: Green Book

Uusimmat blogiartikkelit

Yhtenäispatentti laajenee

Antti Pörhönen aloittanut Boco IP:llä patenttiasiamiehenä

Onko hyödyllisyysmalli tarpeellinen?

Uudet EU:n mallioikeussäännöt hyväksytty

Millainen nimi on hyvä tavaramerkkisuojan kannalta? 

Kirjoittaja