IP-johtaminen

Strategia

Aineettoman omaisuuden osuus yrityksen arvosta on nykyään merkittävä. IP-salkun koko ja laatu määrittelevät yrityksen arvovallan markkinoilla, sillä immateriaalioikeuksia pidetään globaalisti selkeänä merkkinä kilpailukyvystä. On tärkeää huomioida, että IP-lainsäädännössä ja tulkinnassa on kuitenkin alueellisia eroavaisuuksia. Kun lainsäädäntö voi lisäksi muuttua nopeastikin ja toimintatapoja on vastaavasti muokattava uusiin raameihin sopiviksi, on oleellista, että yritykselle nimetään IP-asioista vastuullinen henkilö, IP-johtaja.

IP-johtajan tehtäväkenttä on laaja ja sen tarkempi sisältö määritellään yrityskohtaisesti. Yleisesti voidaan kuitenkin todeta, että IP-johtajan vastuulla on yrityksen IP-strategian kehittäminen ja toteuttaminen sekä yrityksen IP-salkun hallinta. Lisäksi IP-johtaja vastaa yrityksen immateriaalioikeuksien kaupallistamisesta ja lisensoinnista ja kehittää IP-asioihin liittyviä menettely- ja toimintatapoja. Myös yrityksen edustaminen ja yhteistyön edistäminen liiketoiminta- ja yrittäjäyhteisöissä kuuluu IP-johtajan vastuualueisiin.

Haluamme olla parhaan IP-johtamisen kumppani. Palvelukokonaisuutemme on suunnattu henkilöille, jotka toimivat omassa yrityksessään IP-johtajina. Autamme esimerkiksi kartoittamaan markkinat ja kilpailijat ja avustamme myös budjetin laatimisessa. Päivitämme markkina- ja kilpailijakartoitukset säännöllisin, sovituin väliajoin. Puoleemme voi kääntyä myös kaupallistamiseen ja lisensointiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi avustamme sopimusten laatimisessa ja tarpeen mukaan myös sopimusneuvotteluissa.

Ota yhteyttä – me autamme

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään aineettoman pääoman ratkaisuissa. Jätä yhteystietosi tähän ja olemme sinuun yhteydessä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt