Tavaramerkkien tietokannat

Rekisteröidyistä aineettomista oikeuksista kuten patenteista, hyödyllisyysmalleista, tavaramerkeistä ja mallioikeuksista on mahdollista hakea tietoa kansallisista ja kansainvälisistä sähköisistä tietokannoista. Tietokantojen käyttö säästää usein aikaa ja vaivaa. Tietokannat ovat tärkeä väline, kun pohditaan esimerkiksi keksinnön uutuutta tai halutaan tietoa muiden alalla toimivien tahojen rekisteröinneistä. Tietokantojen aktiivinen seuraaminen on myös hyödyllistä mahdollisten oikeudenloukkausten havaitsemiseksi.
Boco IP: tavaramerkkien tietokannat, kuvituskuva

PRH:n tavaramerkkien tietokanta: Suomen tavaramerkkihakemukset ja rekisteröinnit

Perustietoa suomalaisista tavaramerkkihakemuksista ja rekisteröinneistä kuvineen on mahdollista hakea Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämästä tavaramerkkitietokannasta. Lisäksi tietokanta sisältää ne kansainväliset tavaramerkkirekisteröinnit, jotka on kohdennettu Suomeen.

Tietokannasta voi etsiä tavaramerkkijulkaisuja vapaalla sanahaulla, tai käyttämällä tarkempaa hakua. Tarkemmassa haussa tavara-merkkijulkaisuista voi etsiä tietoa esimerkiksi hakemalla tiettyä merkin sanaa, merkin haltijaa, tavaranimikettä tai rekisteröinti-numeroa.

PRH:n tavaramerkkitietokanta: http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku

EUIPO eSearch – EU-tavaramerkit

EU-tavaramerkkirekisteriin merkityistä EU-tavaramerkeistä on mahdollista etsiä maksutta perustietoa ja kuvia EUIPO:n ylläpitämän eSearch -palvelun avulla.

eSearch-tietokannassa on samat hakumahdollisuudet kuin PRH:n tietokannassa.eSearch-tietokanta: https://euipo.europa.eu/eSearch/

TMView – Maantieteellisesti laajin ilmainen tavaramerkkitietokanta

TMview-palvelusta voi etsiä tietoja tavaramerkkihakemuksista ja -rekisteröinneistä. Tietokanta sisältää tällä hetkellä muun muassa  kaikki Euroopan maiden, Yhdysvaltojen ja Venäjän tavaramerkkirekisterit. TMview -tietokanta: https://www.tmdn.org/tmview/welcome

WIPO Madrid Monitor – Kansainväliset tavaramerkit

Madrid Monitor-tavaramerkkitietokanta sisältää kaikki kansainväliset tavaramerkit eli niin sanotun Madridin pöytäkirjan mukaiset tavaramerkkirekisteröinnit kuvineen. Madridin järjestelmässä on mukana laaja joukko sopimusvaltioita, kattaen koko Euroopan, Itä-Aasian ja Yhdysvallat.

Madrid Monitor-tietokannasta on mahdollista etsiä maksutta sekä voimassa olevia että ei-voimassa olevia rekisteröintejä ja lisäksi käsittelyssä olevia tavaramerkkihakemuksia. Haku voidaan suorittaa esimerkiksi käyttämällä rekisteröintinumeroa, tavaramerkin haltijan nimeä tai hakemalla tavaramerkkejä jonkin Nizzan tavara- tai palveluluokan avulla.

Madrid Monitor: https://www.wipo.int/madrid/monitor

Uusimmat wiki-artikkelit

Immateriaalioikeudet ja niiden kaupallistaminen

Tavaramerkin rekisteröinti EU:ssa

Lisensointi ja lisenssisopimukset

Innovaatioseteli

Liikesalaisuudet

Aiheen asiantuntijat

Boco IP - Elina Heikkilä profiilikuva
Elina Heikkilä 
IP-lakimies, hallituksen jäsen, osakas
+358 9 6866 8415
elina.heikkila@bocoip.com
Boco IP - Jerry Härkönen profiilikuva
Jerry Härkönen 
IP Advisor, OPINTOVAPAALLA
+358 40 538 7223
jerry.harkonen@bocoip.com
Laura Roselus profiilikuva Boco IP
Laura Roselius 
IP-lakimies, osakas
+358 40 738 4475
laura.roselius@bocoip.com
Peter Åkerlund 
IP-lakimies, osakas
+358 9 6866 8413
peter.akerlund@bocoip.com