Ei haittaa, vaikkei sinulla ole mitään ennakkotietoja aineettomista oikeuksista – riittää, että tunnet liiketoimintasi. Voit jättää IPR:t (intellectual property rights, immateriaalioikeudet) meidän huoleksemme. Ota yhteyttä ja varaa aika kupilliselle kahvia kanssamme. Katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa sinua. Tapaaminen on maksuton.

Ota yhteyttä ja varaa aika kupilliselle kahvia kanssamme.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

5 yleisintä IP-kysymystä start-up-yrityksissä

 1. Millaisen nimen valitsen tuotteelle tai palvelulle? Miten voin suojata brändini?
  1. Brändiä suunnitellessa kannattaa pohtia nimenvalintaa myös suojausnäkökulmasta asiantuntijan kanssa. Tuotteen tai palvelun alkuvaiheessa voi olla houkuttelevaa valita merkki, joka suhteellisen suoraan kuvailee tuotteiden ja palveluiden ominaisuuksia. Tällaiset valinnat kuitenkin yleensä kostautuvat pidemmän päälle, kun brändin rekisteröiminen voi osoittautua haastavaksi.
 2. Onko minulla sellaista teknologiaa, jota kannattaisi suojata. Mistä tiedän, että keksintöni on uusi.
  1. Luultavasti teknologiakartoitus tai patentointi on sinulle ajankohtaista. Mikäli pohdit näitä kysymyksiä, nyt olisi korkea aika ottaa yhteyttä. Keksinnön suojaamatta jättämistä voisi verrata ulko-oven hankkimiseen ilman asianmukaista lukkoa. Päätös ei välttämättä johda heti ikäviin seurauksiin, mutta riskejä se kasvattaa huomattavasti. Samaan tapaan kuin lukottomasta ovesta voi kävellä sisään, kilpailija pystyy hyödyntämään suojaamatonta aineetonta omaisuutta toiminnassaan.
 3. Mitä kilpailijat tekevät? Miten varmistan, etten riko muiden oikeuksia.
  1. Erilaisten IP-oikeuksien tuntemisen ja omien oikeuksien suojaamisen lisäksi on syytä selvittää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, mitä kilpailijat ovat suojanneet, jotta ei tule omalla toiminnallaan tahattomasti loukanneeksi muiden aineettomia oikeuksia. Toiminnanvapauden selvittäminen turvaa liiketoimintaa ja ehkäisee esimerkiksi patenttikiistoja.
 4. Miten rakennan sijoittajille uskottavan IP-salkun, jolla on merkitystä rahoituksen saamisen kannalta.
  1. IP-oikeudet ovat yrityksen omaisuutta, usein kaikkein arvokkainta omaisuutta. Liiketoiminta voi edetä pitkällekin ilman suojauksia, mutta suojaamatta jättäminen altistaa keksintösi ja brändisi kopioinnille. IP-oikeudet ovat luonteeltaan kielto-oikeuksia, joilla voi estää muita hyödyntämästä kaupallisesti esimerkiksi keksintöä tai brändiä. IP-oikeudet turvaavat myös yrityksen kasvua vaikuttamalla positiivisesti yrityksen taloudelliseen arvoon. Kattava IPR-salkku voi esimerkiksi kasvattaa myyntihintaa yrityskaupoissa tai mahdollistaa rahoitusta liiketoiminnalle.
 5. Milloin ottaa yhteyttä ja milloin suojata?
  1. Suojien kannalta on tärkeää, ettei IP-asioita lykätä tuonnemmaksi. Esimerkiksi keksintö menettää uutuutensa, jos se julkaistaan ennen patenttihakemuksen jättämistä. Myös brändiin investoidut markkinointipanokset voivat valua hukkaan, jos merkin rekisteröiminen osoittautuukin myöhemmin hankalaksi. Koskaan ei ole siis liian varhaista ottaa yhteyttä. Kerro meille tilanteestasi ja voimme yhdessä miettiä, onko nyt sopiva ajankohta tapaamiselle.

Asiakkaamme kertoo kokemuksistaan

Asiakkaamme Tregren ja Varusteleka jakavat tarinansa ja kertovat, miten yritykset laittoivat IP-asiansa kuntoon.

Katso myös muut referenssimme.

Innovaatiosetelillä mahdollisuus saada tukea IP-palveluihin

Tiesitkö, että Business Finland rahoittaa innovaatiosetelillä pienten ja keskisuurten yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääviä kehityshankkeita.

Innovaatiosetelillä voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseesi. Setelin arvo on 6 200 euroa (5 000 euroa + alv). Innovaatiosetelissä on 1000 € + alv omarahoitusosuus (riippumatta projektin koosta), mikä tulee maksaa suoraan palveluntuottajalle. Kun palveluntuottaja on saanut omarahoitusosuuden suorituksen ja asiakas on raportoinut projektin, palveluntuottaja voi lähettää enintään 4000 € + alv. laskun Business Finlandiin.

Lue lisää innovaatiosetelistä ja tarkista, voisiko yrityksesi hyödyntää tätä tukea.

Yhteistyö Innovation HOMEN kanssa

Boco IP toimii yhteistyökumppanina start-up-yhteisö Innovation Homessa. Tunnemme siis start-up-yritysten haasteet. Löydät meidät myös säännöllisesti Otaniemestä Innovation Homen tiloista. Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa juuri sinun yritystäsi.

Ota yhteyttä ja varaa aika kupilliselle kahvia kanssamme.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistilista

 • Palvelut

  • Henkilöt