Tuotemerkit ovat Atrian pääomaa

Hyvin suojatut tuotemerkit vahvistavat Atrian brändiä ja merkkipääomaa.

Boco IP on Atrian pitkäaikainen kumppani tavaramerkkipalveluissa. ”Bocon toimintamalli on selkeä, ja asiat sujuvat kaikin puolin helposti ja nopeasti”, kiittää Sanna Päällysaho Atria Suomesta.

Tavaramerkkien hallinta on tärkeä osa lihanjalostaja Atrian liiketoimintaa. Suomessa Atrialla on kymmeniä suojattuja tuotemerkkejä, tosin kaikki eivät ole aktiivisessa käytössä. Lisäksi konserni on suojannut suuren määrän tuotemerkkejä EU-alueella.

”Brändipääoma on meille erittäin merkityksellistä, joten tavaramerkkien valvonta ja suojaus on yhä tärkeämpää. Yritysten linja tavaramerkkiasioissa on tiukentunut kaiken aikaa”, sanoo Atria Suomen brändijohtaja Sanna Päällysaho.

Ennakkotutkimus säästää kustannuksia

Tavaramerkkien suojaus on merkittävä osa työtä, kun Atria Suomi suunnittelee uuden tuotteen tai palvelun visuaalista ilmettä ja identiteettiä. Patenttitoimisto tulee usein mukaan jo tuotekehitysvaiheessa, etenkin kun kyseessä on uusi brändi. Esimerkiksi Kokkaamo on suojattu palvelukonsepti, jolla tavoitetaan kuluttajat laajasti verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

”Teemme paljon ennakkotutkimuksia, ja tarkistamme pieniäkin yksityiskohtia. Maailma on aika pieni, ja kaukaakin tulee nopeasti reaktioita. Iso yritys ei voi ottaa sellaista riskiä, että pitkään rakennetusta brändistä jouduttaisiin luopumaan, koska se loukkaakin jonkun muun suojaa”, Sanna Päällysaho sanoo.

”Yhteistyö Bocon kanssa on sujunut tosi hyvin. On turvallista, että on ammattimainen kumppani, joka osaa katsoa asioita maailman mittakaavassa.”

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt