Suojaus vahvistaa Verso Foodin HÄRKIS-merkkiä

Tavaramerkit luovat perustan Verso Food Oy:n kasvulle. Kuluttajien suosikiksi noussut härkäpapuvalmiste HÄRKIS suojattiin ennen lanseerausta.

”Tarvitsimme ammattitaitoisen ja pätevän kumppanin aineettoman omaisuuden suojaukseen. Yhteistyö Boco IP:n kanssa on sujunut erittäin hyvin”, sanoo Verso Foodin toimitusjohtaja Tarja Ollila.

Verso Foodin kehittämät härkäpaputuotteet tekivät varsinaisen läpimurron syyskuussa 2016, kun yritys toi kauppojen kylmätiskeihin täysin uudentyyppisen HÄRKIS-valmisteen. Kova kysyntä johtuu kuluttajien tarpeesta löytää uusia helppokäyttöisiä kasviproteiinin lähteitä ja vaihtoehtoja soijalle.

Yritys aloitti toimintansa vuonna 2010, ja kolmen vuoden kokeilujen jälkeen raaka-aineeksi valikoitui kotimainen härkäpapu. HÄRKIS-tuotteen lisäksi valikoimiin kuuluvat myslin tapainen granola ja monikäyttöinen proteiinipitoinen rouheseos, joita myydään Verso-tuotemerkillä. Vuonna 2016 Verso Foodin liikevaihto kymmenkertaistui edellisvuodesta vähän reiluun 2 miljoonaan euroon. Henkilökuntamäärä tuplaantui neljään.

”On ollut ehdottoman tärkeää suojata tuotenimet. Tavaramerkki HÄRKIS on alkanut jo elää kuluttajien suussa, ja siitä on tullut lähes erisnimen kaltainen”, iloitsee Verso Foodin toimitusjohtaja Tarja Ollila.

Yhdessä Boco IP:n kanssa on hakemuksella suojattu kuviomerkki Verso ja sanamerkki HÄRKIS. Lisäksi EU-alueen rekisteröintiä on haettu kuviomerkille Fava Mill. Aineettoman omaisuuden suojaustarve tiedostettiin alusta lähtien, ja toimeen ryhdyttiin kesällä 2016, kun valmisteilla oli HÄRKIS-lanseeraus ja vientimarkkinoille meno.

”Ymmärsimme, että täytyy hakea ammattitaitoinen ja pätevä kumppani. Yhteistyö Boco IP:n kanssa on sujunut erittäin hyvin, sieltä löytyy aina apua, kun on tarve. Asiakkaasta pidetään huolta, ja asiaa lähestytään meidän tarpeen mukaisesti, ei niin, että tarjottaisiin aina laajinta ja kalleinta vaihtoehtoa”, Tarja Ollila sanoo.

Sopimusvalmistus mahdollistaa tuotantomäärien kasvun

Verso Foodin idea on keskittyä tuotekehitykseen, markkinointiin ja myyntiin. Tuotannon hoitaa sopimusvalmistaja, joka on jo palkannut Kauhavan tehtaalle 20 uutta työntekijää härkäpapuboomin vuoksi. Ulkoistetun valmistuksen ansiosta Verso on pystynyt toimittamaan hittituotettaan niin paljon kuin kaupat ovat tilanneet. HÄRKIS on kattavasti myynnissä valtakunnallisesti kaikissa päivittäistavarakaupoissa.

”Strategiamme oli alusta lähtien, että emme investoi kalliiseen tuotantolinjaan. On hyvä, että voimme valmistaa tuotteita erilaisilla valmistusteknologioilla. Meillä on huikeat kasvuodotukset”, Tarja Ollila kertoo. Hänen mukaansa kehitysputkessa on lisää härkäpavusta jalostettuja kylmätiskin tuotteita ja kuivatuotteita, sillä näissä tuotekategorioissa riittää tilaa.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt