Peikko pysyy perillä kilpailijoiden liikkeistä

Peikko pysyy perillä kilpailijoiden liikkeistä

Betonirakenteiden liitostekniikkaa kehittävä ja valmistava Peikko Group tarvitsee tarkkaa tietoa kilpailijoiden patenteista eri puolilla maailmaa. Toiminnanvapauskartoitus auttaa sitä vahvistamaan asemiaan yhä vaativammalla pelikentällä.

”Boco tekee aina mitä lupaa, ja reagointi on todella nopeaa”, sanoo Tuomas Nieminen Peikko Groupista.

Betonirakenteiden liitostekniikkaan erikoistunut Peikko Group toimii yli 30 maassa eri puolilla maailmaa. Vankka patenttiosaaminen on yrityksen elinehto, ja immateriaalioikeuksien puolustaminen korostuu yrityksen laajentuessa. Viime vuosina Peikko on kasvanut nopeasti ja vallannut uusia markkina-alueita.

”Kilpailijoiden kiinnostus on kova ja firmat ovat oppineet käyttämään patentteja taisteluvälineinä. Jos emme tuntisi markkinakenttää tarkasti, olisi vain ajan kysymys, milloin sattuisimme loukkaamaan jonkun oikeuksia”, sanoo konsernin IPR Manager Tuomas Nieminen.

Peikko teettää toiminnanvapauskartoituksia säännöllisesti, jolloin patenttitietokannoista seulotaan kaikki tiettyihin tuoteryhmiin ja kilpailijoihin liittyvä uusi tieto ja miten se liittyy Peikon tuotteisiin. Tarvittaessa pyydetään vielä yksityiskohtaisempia selvityksiä.

”Näin toimimalla voimme kohdentaa yrityksen resurssit oikeaan toimintaan eli valmistukseen ja myyntiin eikä aikaa kulu riitojen selvittelyyn”, Nieminen sanoo.

Ennakoivaa ja sujuvaa palvelua

Peikko on käyttänyt laajasti Boco IP:n palveluja vuodesta 2010. Tuomas Niemisen mukaan bocolaiset panostavat tosissaan asiakkaan liiketoiminnan tuntemukseen – mikä näkyy tuloksissa. Monesti asian selvittely etenee jo melkein ennen kuin sitä on ehditty pyytää.

”Saamme ihan bisnesluokan palvelua, hiottua ja henkilökohtaista. Olen itsekin yrittänyt kertoa mahdollisimman paljon Peikosta ja avata meidän strategiaa, koska se helpottaa yhteistyötä.”

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt