Patentointi on Revenion menestyksen kulmakivi

Suomalainen Revenio valmistaa ja markkinoi edistyksellistä terveysteknologiaa erittäin kilpailluilla maailmanmarkkinoilla. Silmänpaineen mittaukseen kehitetyt Icaren tuotteet on suojattu patenteilla ja tavaramerkeillä.

”Yhteistyö Bocon kanssa on sujunut mallikkaasti. On tärkeää, että mukana on kokenut asiantuntija”, sanoo tutkimus- ja kehitysjohtaja Ari Kukkonen Reveniosta.

Revenio Group on terveysteknologiaan erikoistunut suomalainen konserni, jonka liiketoiminnan ytimessä on silmänpainemittari Icare. Laitteen avulla voidaan seurata silmänpaineen vaihteluita, mikä tukee glaukooman seulontaa, ehkäisyä ja hoitoa.

Revenio on suojannut silmänpaineen mittausteknologiansa monipuolisesti. Seitsemän Icare-tuoteperheeseen liittyvää peruskeksintöä on patentoitu, ja ne on tapauskohtaisesti haettu kattamaan useita maita. Boco on hoitanut Icare-teknologian patentoinnin, mallioikeudet ja tavaramerkit vuodesta 2006.

”Patentointi on perusta sille, että olemme voineet kasvattaa liiketoimintaa turvallisesti. Sen lisäksi avainasemassa on luonnollisesti itse tuote, sen luotettavuus ja toimivat myyntikanavat”, sanoo tutkimus- ja kehitysjohtaja Ari Kukkonen Reveniosta.

Pörssilistattu Revenio on erittäin kannattava kasvuyhtiö. Konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 23,4 miljoonaa euroa, josta 30,1 prosenttia oli liikevoittoa. Valmistus tapahtuu pääosin Suomessa, ja päämarkkinat ovat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Icare -nimen alkukirjain viittaa silmään, mutta nimen rekisteröinti on ollut vaativaa, sillä nimi on käytössä monilla toimialoilla. Myös Apple on suojannut laajasti i-alkuisia tuotenimiä.

”Tavaramerkki on ollut tärkeä brändin uskottavuudelle. Kaikki uudet tuotteet on suojattu. Ensin on tutkittu, onko nimi vapaa, ja sitten on rekisteröity. Boco on hoitanut tavaramerkit hyvin aktiivisesti, heillä on hyvät työkalut tähän.”

Ari Kukkonen korostaa patenttitoimiston asiantuntevan henkilökunnan merkitystä. Saatavilla olisi myös alan ohjelmistoja, mutta sovellus yksin ei riitä, täytyy olla kokenut henkilö mukana tekemässä.

”Bocon kanssa kaikki on mennyt hienosti, asiat on saatu hyvin eteenpäin. Joskus on jouduttu välipäätöksen kohdalla muokkaamaan patenttihakemusta, mutta usein ne ovat menneet suoraan läpi.”

Revenion kasvuodotukset perustuvat tarpeeseen tunnistaa seulontateknologian avulla kansanterveydellisesti merkittäviä sairauksia niiden alkuvaiheessa. Patentoinnilla on suuri merkitys tulevalle liiketoiminnalle.

”Jokaiseen uuteen tutkimus- ja kehityshankkeeseen sisältyy keksinnöllisyyksiä. Etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia suojata niitä patenteilla. Bocon avulla tämä saadaan parhaiten ja tehokkaimmin hoidettua”, Kukkonen sanoo.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt