Outotec kehittää salkkuun uusia teknologioita

Mineraalien ja metallien jalostusteknologioita kehittävä Outotec kasvattaa jatkuvasti patenttisalkkuaan. Globaali yhtiö patentoi paljon myös Suomessa tehtyjä keksintöjä.

”Bocon kanssa teemme läheistä yhteistyötä, jossa arvostan myös teknistä erityisosaamista”, sanoo Marja Lahonen Outotecista.

Outotec on kehittänyt vuosikymmenien aikana suuren määrän uusia teknologioita etenkin metallien ja mineraalien jalostamiseen, joten immateriaalioikeudet ovat olennainen osa liiketoimintaa. Lähes 30 maassa toimivan yhtiön patenttisalkussa on kaikkiaan noin 7000−8000 patenttia hakemukset mukaan luettuina.

Head of IPR Management Marja Lahosen mukaan Outotec haluaa kasvattaa patenttien määrää. Vuosittain haettavien patenttien määrää seurataan, ja luku on kasvanut. Vuonna 2013 yhtiö toimitti patenttivirastoihin 101 uutta ensihakemusta. Maailmanlaajuisesti Outotec käyttää useita patenttitoimistoja.

Patentointi voi myös jalostaa keksintöä

Lahonen pitää suomalaista patenttiasiamiestoimintaa arvossa, ja toivoo hyvän laadullisen kehityksen jatkuvan, vaikka toimiala on murroksessa. Kotimainen patenttitoimisto on tärkeä kumppani Outotecille, sillä monet keksinnöt syntyvät yhä Suomessa – jolloin koko patentointiprosessi ensihakemuksesta lähtien käynnistyy täällä.

”Vaikka meillä voi keksijätiimissä olla useita kansallisuuksia, on hyvä, että Boco voi tarvittaessa käydä suomalaisen keksijän kanssa suomeksi läpi kaikki kiemuraiset patentointiasiat. Saamme neuvontaa äidinkielellä, ja lisäksi syntyy laadukas englanninkielinen teksti”, Marja Lahonen sanoo.

”Myös Bocon tekninen erityisosaaminen pyrometallurgiassa on meille arvokasta. Lisäksi hyvällä patenttiasiamiehellä on kyky auttaa keksijää kehittämään ideaa eteenpäin vielä patentointiprosessin aikana, jolloin yhden sijaan saattaakin syntyä useampi patenttihakemus.”

Vuosien vakiintunut yhteistyö on luonut myös työtoveruutta Outotecin patenttiosaston, keksijöiden ja Bocon välille. Ajomatkakin sujuu nopeasti Ruoholahdesta Matinkylään ja päinvastoin. Lisäksi nykyaikainen tietoliikennetekniikka avaa palaverit videon välityksellä mihin tahansa Outotecin toimipisteeseen. ”Arvostan läheistä yhteistyötä, meidän on helppoa tavata ja keskustella”, Marja Lahonen kiittää.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt