Kartoitus tukee Sanoman liiketoimintaa

Sanoma haluaa päästä huipulle digitaalisessa mainonnassa. Teknologiakartoituksen avulla digipalveluiden menetelmäkehitys hoituu tehokkaasti ja ilman turhia lisäkuluja.

”Bocolaiset auttavat meitä kaikella tietotaidollaan ja kokemuksellaan”, sanoo Vesa Lindqvist Sanoma Media Finlandista.

Group Patent Manager Vesa Lindqvistin mukaan Sanoma haluaa hoitaa patentointiasiat järjestelmällisesti ja liiketoiminnan kannalta järkevästi.  Niinpä ohjesääntö sanoo, että kaikkien merkittävien tutkimus- ja kehityshankkeiden alkajaisiksi on tehtävä teknologiakartoitus, joka kertoo millainen liikkumavara uudella menetelmällä olisi patenttien pelikentällä.

Sanoma kehittää vahvasti digitaalisen mainonnan ratkaisuja ja erityisesti sähköisten viestien kohdentamista oikeille yrityksille ja henkilöille, ja tavoitteena on olla tässä Suomen markkinoiden paras. Toimintaympäristö on varsin vaativa, ja kehitystyö on vilkasta. Kentällä liikkuu myös Googlen ja Facebookin kaltaisia globaaleja toimijoita. On tärkeää on varmistaa etenkin se, ettei Sanoman suunnittelema menetelmä loukkaa muiden patentteja.

Kartoitus selvittää vaihtoehdot

”Teknologiakartoituksen perusteella tehdään liiketoimintapäätökset. Voimme muokata kehityshanketta sopivaan suuntaan tai voimme ostaa tarvittavaa teknologiaa muilta tai sitten luovumme hankkeesta”, kertoo Vesa Lindqvist.

Lindqvist on tyytyväinen Boco IP:n tekemiin teknologiakartoituksiin ja yhteistyön sujumiseen. Kumppanin ansiosta Sanoma voi hoitaa patentointiasioita melko kevyellä organisaatiolla. ”Bocon henkilöstö on erittäin asiantuntevaa ja kokenutta, ja meillä on hyvä yhteisymmärrys. Saamme apua laajemminkin kuin mitä sisältyy varsinaiseen toimeksiantoon.”

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt