Yhteistyösopimukset

Lakipalvelut

Erilaisissa yhteistyösuhteissa on erityisen keskeistä määritellä, mitä osaamista, keksintöjä, muotoilua ja merkkejä osapuolet tuovat suhteeseen. Näin vältytään epäselvyyksiltä sen suhteen, kuka omistaa yhteistyöhön tuodut asiat. Lisäksi on oleellista määritellä, kuka omistaa yhteistyön tuloksiin liittyvän aineiston ja IPR:t.

IPR:sta sopiminen on erityisen keskeistä tuote- ja tutkimuskonsortioissa. Niissä on mukana useita osapuolia, joiden intressit voivat olla hyvinkin erilaiset ja ristiriidassa keskenään.

Yhteistyösopimuksia koskevassa konsultaatiopalvelussamme käymme läpi asiakkaamme olemassa olevat yhteistyösopimukset ja tarkistamme niiden IPR:iin liittyvät lausekkeet. Lisäksi teemme mallisopimuksia ja –lausekkeita, joita voidaan hyödyntää eri tilanteissa. Huomioimme työsuhdekeksintö- ja yliopistokeksintölakien asettamat puitteet sopimusvapaudelle.  Avustamme tarvittaessa sopimusneuvotteluissa muiden sopimusosapuolten kanssa.

Ota yhteyttä – me autamme

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään aineettoman pääoman ratkaisuissa. Jätä yhteystietosi tähän ja olemme sinuun yhteydessä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt