Vuosimaksut ja uudistusvalvonta

Salkunhallinta

Vuosimaksujen ja uudistusvalvonnan avulla ylläpidetään hankittuja immateriaalioikeuksia ja suojauksia.

Palvelun vaiheet

Hakemus jätetty virastoon

Vuosi­maksu­valvonnan järjestäminen

Vuosi­maksu­ohjeet

Uudistus

Vuosi­maksu­raportti

Patenttien ja patenttihakemusten vuosimaksut

Patenttihakemuksista ja myönnetyistä patenteista on maksettava viralliset vuosimaksut eli ylläpitomaksut, jotta hakemus tai patentti pysyy voimassa. Vuosimaksut suoritetaan erikseen kyseiselle patenttiviranomaiselle kussakin maassa, jossa patenttihakemus on vireillä tai jossa patentti on myönnetty. Patentin voimassaoloaika on pääasiallisesti 20 vuotta hakemispäivästä edellyttäen, että vuosimaksut on maksettu ajallaan.

Ensimmäisen vuosimaksun ajankohta vaihtelee maittain. Useimmissa maissa ensimmäinen eräpäivä on 1—3 vuotta hakemuksen tekemisestä (esim. Suomi, EPO), kun taas joissain maissa vuosimaksut erääntyvät vasta patentin myöntämisen jälkeen (esim. USA).

Yhteistyökumppanimme patenttien ja hyödyllisyysmallien uudistamis-maksuissa on CPA Global (ent. Patrafee Ab).

Hyödyllisyysmallien uudistamismaksut

Suomalaisista hyödyllisyysmalleista on maksettava myöntämisen jälkeen uudistamismaksu. Uudistamismaksu on ensin maksettava kaksi kertaa neljäksi vuodeksi ja sitten vielä kahdeksi vuodeksi. Määräpäivä lasketaan hyödyllisyyshakemuksen tekemispäivästä, josta laskettuna suoja-aika on enintään 10 vuotta.

Tavaramerkki- ja mallirekisteröintien uudistusvalvonta

Tavaramerkkirekisteröinnit on pääsääntöisesti uudistettava joka kymmenes vuosi ja mallirekisteröinnit joka viides vuosi, jotta rekisteröinnit pysyvät voimassa.

Valvomme asiakkaidemme puolesta tavaramerkki- ja mallirekis-teröintien uudistamispäivämääriä ja hoidamme uudistusmenettelyt.

Ota yhteyttä – me autamme

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään aineettoman pääoman ratkaisuissa. Jätä yhteystietosi tähän ja olemme sinuun yhteydessä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt