Väitemenettelyt

Puolustus

Patenttien, tavaramerkkien ja mallioikeuksien myöntämisprosesseihin liittyy mahdollisuus väitteiden tekemiseen kolmansien osapuolien toimesta. Onnistunut väite voi johtaa jo myönnetyn yksinoikeuden kumoamiseen tai rajoittamiseen hallinnollisessa menettelyssä ilman oikeudenkäyntejä.

Väiteprosessia hallitsevat tiukat aikarajat ja muodollisuudet. Väitteen tekeminen vaatiikin perusteellista teknistä ja juridista osaamista. Patenttien kohdalla on toki mahdollista toimittaa esteaineistoa tutkivan viraston tiedoksi jo hakemusvaiheessa nk. muistutuksella. Suomessa hoidamme kaikkiin IPR-suojiin liittyvät väitekäsittelyt Patentti- ja rekisterihallituksessa.

Euroopapatenttien väitteet prosessoidaan keskitetysti Euroopan patenttivirastossa (EPO). Väitekäsittelyt EPO:ssa ovat erittäin vaativia ja niihin tulee valmistautua huolella. Suulliset käsittelyt ovat yleisiä, ja ne muistuttavat oikeudenkäyntiä. Onnistunut keskitetty väiteprosessi takaa kuitenkin sen, ettei myönnettyä patenttia jouduta käymään läpi oikeudenkäynneissä kaikissa niissä Euroopan yhteisön maissa, missä patentti on saatettu voimaan.

Hoidamme myös tavaramerkkeihin liittyviä väitteitä asianomaisissa virastoissa.

Hyödyllisyysmallioikeuden kumoamiseksi tai rajoittamiseksi ei ole mahdollista tehdä väitettä, vaan toimenpiteet suoritetaan hallinnollisessa mitätöintimenettelyssä Patentti- ja rekisterihallituksessa.

Kaikista hallinnollisista päätöksistä on mahdollisuus valittaa, ja asiantuntemukseemme kuuluukin myös valitusten laatiminen ja hallinnointi.

Ota yhteyttä – me autamme

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään aineettoman pääoman ratkaisuissa. Jätä yhteystietosi tähän ja olemme sinuun yhteydessä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt