Tekijänoikeudet

Suojaus

Tekijänoikeus voi koskea esimerkiksi tietokoneohjelmia, kirjallisia teoksia, musiikkiteoksia, kuvataiteen teoksia, valokuvateoksia, näyttämöteoksia, elokuvia tai karttoja. Edellytyksenä tekijänoikeussuojalle on, että teosta voidaan pitää tekijänsä luovan työn itsenäisenä ja omaperäisenä tuloksena. Tekijänoikeussuoja koskee teosten ilmenemis- ja ilmaisumuotoja. Suoja ei koske ideaa, juonta, juonirakennetta, tietoa, periaatetta tai siinä esiintyvää metodia.

Tekijänoikeus muodostuu aina teoksen tekijälle, fyysiselle henkilölle, mutta hän voi siirtää oikeudet eteenpäin. Tekijänoikeus ei edellytä rekisteröintitoimenpiteitä.

Tekijänoikeuksia koskevassa suojauksessa on erityisen relevanttia määritellä ja sopia, kuka omistaa tekijänoikeudet ja miten laajasti, sekä mitä käyttöoikeuksia niihin myönnetään. Tavoitteiden määrittely, sopimuskonsultaatio ja sopimusneuvottelut ovat tämän vuoksi tärkeä osa suojan rakentamista. Ohjelmistoja koskeviin tekijänoikeuksiin liittyy usein avoimen lähdekoodin (open source) lisenssisopimuksien asettamia velvollisuuksia ja rajoitteita.

Tekijänoikeuksia koskevassa konsultaatiossamme perehdymme tekijänoikeuksien omistustilanteeseen ja kartoitamme, mitä tavoitteita asiakkaalla on omistuksen ja käyttövapauden suhteen. Lisäksi konsultaatioon sisältyy tilanteeseen ja tavoitteisiin liittyvien sopimusluonnosten laadinta sekä sopimusneuvotteluissa avustaminen.

Ota yhteyttä – me autamme

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään aineettoman pääoman ratkaisuissa. Jätä yhteystietosi tähän ja olemme sinuun yhteydessä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt