Tavaramerkkien ennakkotutkimukset

Tutkimus

Tavaramerkkien suojaamiseen ja käyttöön sisältyy aina riski, että loukkaa toisten aiemmin suojaamia merkkejä tai toiminimiä.

Palvelun vaiheet

Yhteydenotto

Toimeksiannon määrittely ja rajaus

Tutkimus ja analyysi

Raportointi

Loppupalaveri ja jatko­toimenpiteistä sopiminen

Rekisteröintimenettelyyn liittyvät riskit voivat pahimmillaan estää oman merkin suojauksen. Merkin käyttöön liittyvät riskit puolestaan voivat johtaa siihen, että oma merkki on muutettava toisenlaiseksi tai sen käyttö estyy joissain maissa.

Riskien minimoimiseksi kannattaa ennen merkin käyttöönottoa tehdä tavaramerkin ennakkotutkimus. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, mitä samankaltaisiin tuotteisiin tai palveluihin liittyviä samankaltaisia merkkejä tai toiminimiä on aiemmin suojattu. Ennakkotutkimus kannattaa tehdä myös silloin, kun jo käytössä olevaa merkkiä aletaan käyttää uusissa maissa tai kun se pyritään suojaamaan niissä.

Ennakkotutkimuksessamme määritellään, minkälaisille tuotteille ja palveluille ja missä maissa merkkiä on tarkoitus käyttää. Nykytilanteen lisäksi arvioimme, minkälaisille uusille tuotteille ja palveluille merkkiä voisi käyttää 5 – 10 vuoden kuluessa. Lisäksi kartoitamme, liittyykö tuotteisiin ja palveluihin täydentäviä tuotteita tai palveluita, jotka olisi syytä suojata. Kirjallinen ennakkotutkimusraporttimme sisältää myös suosituksen jatkotoimenpiteistä.

Tavaramerkkejä koskevat ennakkotutkimuksemme antavat arvokasta tietoa merkin rekisteröintiin ja käyttöön liittyvistä riskeistä. Ennakkotutkimusten avulla vältytään valitsemasta merkki, johon liittyy merkittäviä käyttö- tai rekisteröintiriskejä. Ennakkotutkimuksesta saatava tieto on erityisen arvokasta silloin kun suunnitellaan, missä muodossa ja miten tarkalle tuote- ja palveluvalikoimalle tavaramerkki pyritään rekisteröimään.

Ota yhteyttä – me autamme

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään aineettoman pääoman ratkaisuissa. Jätä yhteystietosi tähän ja olemme sinuun yhteydessä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Uutiskirje

Kuukausittainen uutiskirjeemme tarjoaa monipuolisen katsauksen IP-aiheisiin ja ajankohtaisiin kuulumisiin.

Liity

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt