We know how to protect know-how™ We know how to protect know-how™

Hyödyllisyysmallit

Suojaus

Hyödyllisyysmalli tarjoaa yksinoikeuden teknisen, teollisesti käytettävissä olevan keksinnön ammattimaiseen hyväksikäyttöön.

Palvelun vaiheet

Toimeksianto

Idean esittely aloitus­tapaamisessa

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen rekisteröinti virastoon

Valmis hyödyllisyys­malli

Hyödyllisyysmallilla voidaan suojata uusi esine, tuote tai tekninen laite, jonka avulla ratkaistaan jokin tekninen ongelma. Hyödyllisyysmallilla suojattavalla keksinnöllä on oltava uutuusarvoa ja sen on erotuttava aikaisemmin tunnetuksi tulleista tuotteista. Erojen ei tarvitse olla merkittäviä kuten varsinaisessa patenttihakemuksessa. Hyödyllisyysmalli voidaan hankkia nopeammin ja helpommin kuin varsinainen patentti, mutta suoja-aika on myös lyhyempi.

Suomessa hyödyllisyysmalli on voimassa korkeintaan kymmenen vuotta. Hyödyllisyysmalli on voimassa neljä vuotta hakemuspäivästä, jonka jälkeen se voidaan maksulla uudistaa ensin neljäksi ja sitten vielä kahdeksi vuodeksi. Uudistaminen edellyttää ylläpitomaksun suorittamista.

Ota yhteyttä – me autamme

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään aineettoman pääoman ratkaisuissa. Jätä yhteystietosi tähän ja olemme sinuun yhteydessä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Boco IP Oy Ab

Itämerenkatu 5
00180 Helsinki

Puh: +358 9 686 6840
Fax: +358 9 686 68444
mail@bocoip.com

Tilaa uutiskirjeemme

Boco IP:n postituslistalla saat ajantasaiset kuulumiset aineettoman pääoman viimeisimmistä käänteistä ensimmäisenä. Kuukausittainen uutiskirjeemme tarjoaa monipuolisen katsauksen IP-aiheisiin.

Liity

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt