We know how to protect know-how™ We know how to protect know-how™

Tietokantojen käyttö

Rekisteröidyistä aineettomista oikeuksista kuten patenteista, hyödyllisyysmalleista, tavaramerkeistä ja mallioikeuksista on mahdollista hakea tietoa kansallisista ja kansainvälisistä sähköisistä tietokannoista. Tietokantojen käyttö säästää usein aikaa ja vaivaa.

Tietokannat ovat tärkeä väline, kun pohditaan esimerkiksi keksinnön uutuutta tai halutaan tietoa muiden alalla toimivien tahojen rekisteröinneistä. Tietokantojen aktiivinen seuraaminen on myös hyödyllistä mahdollisten oikeudenloukkausten havaitsemiseksi.

Tavallisimmin tietokannoista on mahdollista hakea julkaisuja käyttämällä vapaata tekstihakua tai etsimällä esimerkiksi tietyllä hakemus- tai rekisteröintinumerolla. Tietokantoja hyödynnettäessä on hyvä aina tarkistaa käytettävän tietokannan kattama maantieteellinen ala ja ajallinen ulottuvuus.

Boco IP Oy Ab

Itämerenkatu 5
00180 Helsinki

Puh: +358 9 686 6840
Fax: +358 9 686 68444
mail@bocoip.com

Tilaa uutiskirjeemme

Boco IP:n postituslistalla saat ajantasaiset kuulumiset aineettoman pääoman viimeisimmistä käänteistä ensimmäisenä. Kuukausittainen uutiskirjeemme tarjoaa monipuolisen katsauksen IP-aiheisiin.

Liity

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt