Yrittäjien retkikunnan matka kohti Grönlannin jäätiköitä on alkanut

Ensimmäisenä tulee mieleen kysymys – mitä tekemistä Grönlannilla, Grönlannin retkikunnalla, Boco IP:llä ja Bocon toimitusjohtaja Karri Leskisellä on keskenään? Vastaus on: paljonkin!

Haku Grönlannin ainutlaatuiseen retkikuntaan avattiin alkuvuodesta ja lyhyiden keskusteluiden jälkeen toimitusjohtajamme Karri Leskinen haki mukaan. Hakemuksia ja yhteydenottoja tuli järjestävälle taholle paljon. Me täällä Bocolla saimme jännittää vielä tähän viikkoon asti, miten valinnoissa käy. Eilen Karrin ja Boco IP:n matka kohti Grönlantia oikeasti alkoi.

Retkikunnan oppaina toimivat Kim Nyström & Poppis Suomela. Kim Nyström on ammatiltaan vuorikiipeilijä, hyvinvointia rakastava nykyinen yksityisyrittäjä myyntijohtaja ja puhuja. Poppis Suomela on suomalainen naparetkeilijä. Hän on hiihtänyt muun muassa Grönlannin halki,  pohjoisnavalle ja etelänavalle. Hän on kahdestoista ihminen maailmassa ja ainoa suomalainen, joka on hiihtänyt ilman ulkopuolista tukea molemmille navoille.

Retkikunnan tarkoitus on pystyttää perusleiri lähelle jäätikköä sekä dokumentoida ja tutkia ympäristöä. Kaiken tämän tarkoituksena on havahtua ja saada muutkin havahtumaan ilmastonmuutoksen etenemiseen.  Retkikunnalla on tämän lisäksi vielä yksi unelma. Ympäristön tutkimisen lisäksi heidän unelma on nousta vuorelle, missä kukaan ihminen ei ole aikaisemmin käynyt ja nimetä se.

Retkikuntaan valituille on toki monta eri vaatimusta. Heillä tulee olla hyvä peruskunto, heidän tulee omata kestävyyttä ja sisua. Ehkä kaikista näistä vaatimuksista tärkein on hyvän henkisen kapasiteetin taso.

Kysyttäessä Karrilta miksi hän ja Boco IP lähtivät hankkeeseen mukaan, Karri vastasi, että “Boco IP on lähtenyt mukaan halusta olla mukana tempauksessa, jossa toisaalta nostetaan esille ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja toisaalta huomioidaan suomalainen yrittäjyys sekä se, kuinka Suomi tarvitsee yrittäjiä nostamaan talous kasvuun. Molemmat teemat ovat Bocoa lähellä. Haluamme olla vastuullisia ja pitää huolta ympäristöstä ja toisaalta palveluidemme avulla pyrimme varmistamaan, että suomalaiset yritykset voivat kasvaa ja menestyä maailmalla.”

Tervetuloa siis seuraamaan yrittäjien retkikunnan matkaa kohti Grönlantia täällä: Entrepreneurs Expedition Greenland

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt