We know how to protect know-how™ We know how to protect know-how™

Viestintäpäällikkö Milja Saarimaa vastaamaan Boco IP:n start-up-yhteistyöstä

Patenttitoimisto Boco IP:n ja start-up-yhteisö Innovation House Finlandin yhteistyö on pyörinyt puolitoista vuotta menestyksekkäästi. Start-up-yrityksiä palvelee toukokuun lopusta viestintäpäällikkömme Milja Saarimaa. Miljan tavoitteena on tutustua start-up-yritysten toimintaan, avata keskustelua start-upien keskuudessa immateriaalioikeuksien merkityksestä ja auttaa heitä aineettoman omaisuutensa oikea-aikaisen suojaamisen kanssa. Miljan tapaat jatkossa Otaniemestä Innovation House Finlandin tiloista kerran viikossa.

Miksi IPR-asiat ovat tärkeitä aloittelevalle yritykselle?

IPR (intellectual property rights) eli immateriaalioikeudet varmistavat, että yrityksesi investoinnit innovaatioihin ja brändiin eivät valu kilpailijan kukkaroon. Vain suojaamalla aineettoman pääomasi voit varmistaa yksinoikeuden siihen. Autamme yrityksiä alkuun aineettomiin oikeuksiin liittyvien perusasioiden ja käsitteiden kanssa. Esimerkiksi keksintöjä suojaataan yleensä  patentilla – tuotenimiä taas suojaa rekisteröity tavaramerkki.

IP-oikeuksissa oikea-aikaisuus ja varhainen suunnittelu ovat avainasemassa – milloinkaan ei ole liian aikaista tulla juttelemaan näistä asioista kanssani. Esimerkiksi teknologian kohdalla suojausprosessi on aloitettava ennen keksinnön julkaisemista – muuten patentti saattaa jäädä haaveeksi. Ylipäänsä kannattaa selvittää, onko oma keksintö uusi vai onko kenties jo vastaava ratkaisu olemassa, ennen kuin investoi suojaamiseen. Patenttitietokannat tarjoavat tähän erinomaisen työkalun. Patenttitoimisto auttaa yritystäsi eteenpäin kaikissa näissä kysymyksissä.

Brändien suhteen jo nimenvalinta on suojauksen näkökulmasta tärkeä kysymys. Esimerkiksi suoraan palvelua tai tuotetta kuvaileva nimi voi vaikuttaa houkuttelevalta brändi- ja markkinointimielessä, mutta sen sijaan tavaramerkin näkökulmasta se saattaa olla haasteellinen, sillä juuri suora kuvailevuus voi muodostua esteeksi tavaramerkin rekisteröinnille. Kokenut tavaramerkkiasiantuntija osaa neuvoa yritystäsi sopivan merkin valinnassa ja suojaamisessa.

IP-oikeudet voivat tuntua aloittelevasta yrityksestä aikamoiselta viidakolta, jolloin on houkutus laittaa pää pensaaseen. Tämä ei ole missään nimessä suositeltavaa, sillä yrityksen täytyy joka tapauksessa varmistaa toiminnanvapautensa (freedom to operate), vaikkei se hakisikaan omia IP-suojia. Yrityksen on oltava perillä kilpailijoiden suojista, jotta se ei loukkaa omalla toiminnallaan tahattomasti muiden aineettomia oikeuksia, ja siten joudu esimerkiksi patenttikiistaan. Mutta ei hätää – voit jättää kaikki IP-asiasi meidän huoleksemme.

Kuka olen ja mitä teen?

Olen Milja Saarimaa ja toimin Boco IP:n viestintäpäällikkönä. Vastaan Bocolla kokonaisvaltaisesti yrityksen viestinnästä ja markkinoinnista, mm. kotisivuista, uutiskirjeestä ja sosiaalisesta mediasta. Viestintäpainotteisesta tehtävänkuvastani huolimatta olen toiminut IPR-alalla jo yli kymmenen vuotta, joten patentit ja tavaramerkit eivät ole jääneet vieraiksi. Aiemmin olen myös osallistunut asiakkaidemme patenttitoimeksiantojen hoitamiseen. Pitkän kokemukseni kautta minulle on kertynyt laaja näkemys IP-asioista. Uskon, että yhdessä löydämme parhaat ratkaisut ja oikeat asiantuntijat jokaisen aloittelevan yrityksen tarpeeseen ja tilanteeseen.

Henkilönä olen innostunut, positiviinen ja energinen. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni ja osaamistani, mihin start-up-yritysten parissa työskenteleminen tarjoaa varmasti mainiot puitteet. Vapaa-aika kuluu pääosin perheen parissa, sillä kaksi vilkasta pikkupoikaa pitävät minut vauhdissa työn ulkopuolellakin. Lukeminen, juokseminen ja jooga ovat rakkaita harrastuksiani – minuun törmää tulevaisuudessa varmastikin Innovation Housen joogatunnilla.

Kuinka voin auttaa?

Start-up-yhteyshenkilönä palvelen kaikkia aloittelevia yrityksiä IP-kysymyksissä. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Ei haittaa, vaikkei sinulla ole mitään ennakkotietoja aineettomista oikeuksista – riittää, että tunnet oman liiketoimintasi. Minulle on tärkeää, ettei kenenkään yrityksen ainutlaatuinen tietotaito jää suojaamatta tiedon puutteen vuoksi. Haluan edistää uusia, yllättäviäkin yhteistyömahdollisuuksia.

Tule rohkeasti juttelemaan Innovation House Finlandissa Otaniemessä, soita tai laita sähköpostia. Verkostoidun myös mielelläni LinkedInin puolella.  Palvelen start-up-yrityksiä kaikissa IP-kysymyksissä – katsotaan yhdessä, mikä on yrityksesi tilanne ja kuka asiantuntijamme voi auttaa sinua parhaiten.

Suosittelen myös lämpimästi tutustumaan start-up-sivustoomme,  joka vastaa aloittavan yrityksen tarpeisiin, mm. viiteen yleisimpään IP-kysymykseen. Boco IP:n uutiskirje on myös mainio tapa saada tietoa aineettomista oikeuksista. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat kuukausittaisen IP-aiheisen lukupaketin suoraan sähköpostiisi.

Odotan innolla kohtaamisiamme. Looking forward to meeting you all!

Yhteystietoni: milja.saarimaa@bocoip.com / p. 0968668436

Boco IP Oy Ab

Itämerenkatu 5
00180 Helsinki

Puh: +358 9 686 6840
Fax: +358 9 686 68444
mail@bocoip.com

Tilaa uutiskirjeemme

Boco IP:n postituslistalla saat ajantasaiset kuulumiset aineettoman pääoman viimeisimmistä käänteistä ensimmäisenä. Kuukausittainen uutiskirjeemme tarjoaa monipuolisen katsauksen IP-aiheisiin.

Liity

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt