Kansainväliset tavaramerkkirekisteröinnit ja Brexit

EU-alueen nimeävät kansainväliset tavaramerkkirekisteröinnit jatkossakin voimassa UK:ssa.

Brexit-siirtymäsäännösten mukaan kaikki EU-tavaramerkit, joissa rekisteröintiprosessi on saatettu loppuun viimeistään vuoden 2020 lopussa, tulevat olemaan automaattisesti voimassa UK:ssa kansallisina rekisteröinteinä ilman erillisiä toimenpiteitä. UK:n hallitus on vastikään vahvistanut, että tämä koskee myös kv-tavaramerkkirekisteröintejä, jotka nimeävät EU-alueen.

Jos EU-merkkiä koskeva tavaramerkkihakemus tai nimeäminen sen sijaan on vasta vireillä EU-tavaramerkkivirastossa vuoden vaihtuessa, suojan saaminen voimaan UK:ssa tulee vaatimaan aktiivisia toimenpiteitä kansallisella tasolla, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia ja -riskejä. Olemme yhteydessä asiakkaisiimme vireillä olevien hakemusten osalta loppusyksystä.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että automaattisesti UK-rekisteröinneiksi muuntuneiden rekisteröintien ylläpitäminen edellyttää myös rekisteröinnin uusimista UK:ssa. Jos muunnettuja rekisteröintejä ei tulevaisuudessa uudisteta kansallisella tasolla UK:ssa, ne tulevat raukeamaan.

Huolehdimme tarpeellisista muutoksista määräaikojen valvomiseksi sekä muistutamme tarpeesta uudistaa erikseen UK:ssa, kun se tulee ajankohtaiseksi.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt