Immateriaalioikeudet yrityksesi liiketoimintastrategian tukena

IP-strategia haltuun Helsingissä 8.-9. lokakuuta

Olemme järjestämässä yhdessä Patentopolis BV:n kanssa heidän Strategic IP Planning -koulutusta lokakuussa Helsingissä. Palvelulupauksen mukaisesti osallistujat osaavat johtaa yritykselleen sen liiketoiminnan kasvua tukevan IP-strategian, toimenpidesuunnitelman ja budjetin.

Paljon luvattu.

Allekirjoittanut koulun penkillä

Kouluttauduin itse Patentopoliksen Design IP Strategy (DIPS) -metodiin kesäkuussa 2012, Amsterdamissa. Konsulttina ihastuin heidän viiteen askeleeseen perustuvaan menetelmään.

Konsultin silmin kokonaisuus on ketterä, ja ensimmäinen kokonaiskuva saadaan tarvittaessa nopeastikin aikaiseksi. Mikä on liiketoiminnan nykytila, missä nähdään kasvupotentiaali? Entä kilpailijasi? Sama pohdinta tehdään niin yleisen markkinatilanteen, että sitä tukevan IP-salkun näkökulmasta. Lopuksi gap-analyysi, sen mukainen toimintasuunnitelma, ja budjetti. “Kaikki pitäisi tehdä niin yksinkertaiseksi kuin mahdollista, mutta ei yhtään sitä yksinkertaisemmaksi.”

IP-strategiakoulutus Suomeen!

Halusinkin tuoda koulutuksen ja menetelmän yleisemminkin suomalaiseen tietoisuuteen, ja järjestimme ensimmäisen paikallisen koulutustilaisuuden Helsingissä huhtikuussa 2015. Seuraavan vuoden koulutustilaisuus päädyttiin lopulta yhdistämään Hollannissa pidettävään koulutukseen, mutta yhtä kaikki: jostain pitää aloittaa. Nyt siis järjestyksessään kolmas koulutus vuorossa.

Patentopolis BV on kehittänyt DIPS-menetelmäänsä aktiivisesti vuosien aikana, uutena ominaisuutena menetelmä toteutettiin pilvipalveluna, jonka ensimmäistä versiota olimme vuonna 2016 ideoimassa ja testaamassa yhdessä heidän kanssaan. DIPS Online on nyttemmin vakiintunut, ja osana kurssimaksua kukin osallistuja saa ympäristön käytettäväkseen rajatuksi ajaksi.

Akkreditoidut asiantuntijat

Seuraavaksi Patentopolis halusi, että heidän menetelmäänsä käyttävät siihen koulutetut ja perehdytetyt asiantuntijat. Suoritin itse Patentopolis akkreditoinnin vuoden 2017 alussa, ja nyttemmin menetelmään ovat akkreditoituneet myös kollegani Tomi Salter ja Karri Leskinen, ja ensimmäiset menetelmän mukaiset projektit ovat jo toteutettu yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Mitä uutta itse koulutuksessa?

Myös IP-strategiakoulutus on kehittynyt vuosien saatossa, nyt kaksipäiväistä koulutusta on toisaalta tiivistetty, ja uutena ominaisuutena siihen on saatu mahtumaan nopea liiketoimintasimulaatio, jossa osallistujat pelaavat toisiaan vastaan, hyödyntäen DIPS-menetelmällä kehitettyjä IP-salkkujaan markkinaosuuksista taistelemiseen.

IP-strategian voi luoda monella tavoin ja usealla laajuudella, DIPS tarjoaa tähän nopean ja käytännönläheisen tavan.

Lisätietoa

Strategic IP Planning -koulutus (https://www.bocoip.com/tiedote/patentopoliksen-suosittu-ip-strategiakoulutus-jarjestetaan-taas-suomessa/)

IP-strategian luominen -palvelumme (https://www.bocoip.com/palvelu/ip-strategian-luominen-dips/)

Nähdään koulutuksessa lokakuussa!

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt