Etätyö – miten kävi – mullistuiko Boco?

Etätyö tuli uudeksi normaaliksi useampiin kotitalouksiin mutta mitä se käytännössä tarkoitti bocolaisille? Mullistuiko ihan kaikki Bocolla? Ja miten tietoturvanäkökohdat on huomioitu?

Tietohallintopäällikkö Patrick Hjelt on ollut bocolainen jo pitkään. Siksi on mahtavaa, että häneltä löytyi aikaa pienelle viestintätiimin tekemälle etähaastattelulle etätyöstä.

Patrick, olet ollut pitkään Bocolla, miten kevään 2020 tapahtumat vaikuttivat bocolaisten etätyöhön?

”Bocolla on jo suhteellisen pitkät perinteet etätyön mahdollistajana. Jo kymmenen vuotta sitten siirryimme kokonaan virtuaalisten työpöytien käyttöön Citrix XenDesktopin (nykyisin nimeltä Citrix Virtual Apps and Desktops) avulla. Tämä teknologia mahdollistaa saman työpöydän käyttöä mistä tahansa; tarvittaessa jopa kännykän pienellä ruudulla, jossa toki käytettävyys vähän kärsii. Kun lause jää kesken toimistolla, sitä voi jatkaa saumattomasti kotisohvalta, asiakkaan luota tai vaikkapa laiturin nokalta.” Patrick linjaa.

Kun etätyö on ollut jo normaalia Bocolla pitkään, on pakko kysyä, miten Patrick koet tietoturvaongelmat – löytyykö niitä virtuaalisessa työpöytämaailmassa?

”Turvallisuuden takaamme turvallisella ja helppokäyttöisellä multifactor authentication tunnistautumismenetelmällä. Sen avulla varmistetaan ettei kadonnut salasana anna pääsyä yrityksen järjestelmiin. Virtuaalityöpöydissä on vielä se hyvä puoli, että varastettu tai kadotettu tietokone on suhteellisen pieni rahallinen menetys; se kun toimii pelkkänä yhteyspisteenä, eikä työstettävä data näin ollen siirry ns. sen päälle missään vaiheessa. Tällöin ei ole riskiä, että asiakkaan salainen tieto vuotaa sitä kautta maailmalle. Uusia tietokoneita kadonneen tilalle saa kaupan hyllyltä mutta tietosuojan alaista materiaalia ei saa korvattua koskaan. Rahalliset menetykset erilaisessa toimintaympäristössä kuin meillä voivat tällöin olla, tilanteesta riippuen, jopa mittavat.” kertoo Patrick Bocon järjestelmistä

Miten etätyö tänä keväänä on muuttanut tapaa toimia, jos kaikki on jo mietitty enemmän kuin paremmin Bocolla, Patrick Hjelt?

“Etätyö vaatii myös käyttäjiltä erilaisia valmiuksia käyttää tarjolla olevia välineitä hyväksi. Nyt, kun etätyöstä on mitä ilmeisemmin tulossa uusi normaali, on tärkeää saada ergonomiat, kuten lisänäytöt yms. kohdilleen myös kotona. Tämä koronaviruksen aiheuttama etätyön lisäys näkyykin ehkä eniten lisääntyneenä IT-tukeen tulevina yhteydenottoina, joissa aiheina on oman etätyöpisteen erilaiset säädöt; miten toisen näytön saakaan näyttämään oikeaa kuvaa, miten kuulokkeet pitää kytkeä, yms. Onneksi monella bocolaisella nämäkin asiat on jo hoidettu aiemmin kuntoon.”

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt