Business Finlandin rahoitusvaihtoehdot

Business Finland on monelle suomalaiselle yrittäjälle vielä tuntematon toimija, vaikka sen juuret tosiasiassa ulottuvatkin vuosikymmenien taakse. Osasyyllinen tähän on todennäköisesti se, että kyseinen taho on tunnettu tällä nimellä vasta vuodesta 2018, jolloin rahoituspalveluita tarjonnut Tekes sekä matkailunedistämispalveluita tarjonnut Finpro yhdistivät voimansa. Kyseessä on kuitenkin niin tärkeä toimija monelle suomalaiselle yrittäjälle, että lisäesittely ei varmasti ole pahitteeksi.

Business Finlandin verkkosivuilla kerrotaan sen olevan “suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen”. Pelkän tämän kuvauksen perusteella onkin jo helppo nähdä miksi Business Finland on, tai olisi monelle kasvua hakevalle yritykselle elintärkeä kumppani, sillä se on erikoistunut nimenomaan innovaatioiden kansainvälistämiseen. Esimerkiksi “Innovaatioseteli” on juuri tällaiseen toimintaan sopiva ja lienee yksi tunnetuimmista Business Finlandin tarjoamista rahoitusmuodoista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että palveluntarjonta ei rajoitu pelkkään tähän, vaan erilaisia rahoitusmuotoja löytyy useita muitakin. Koska nettisivujen kahlaaminen on kuitenkin monelle kallista aikaa kuluttavaa puuhaa, johon löytyy vain harvoin sitä “oikeaa hetkeä”, keräsimme alle lyhyeen yhteenvetoon muutamia valitsemiamme rahoitusmuotoja.

BF Rahoitustaulukko

Kuten edellä esitetystä taulukosta selviää, Business Finlandin tämänhetkinen rahoitusvalikoima on hyvin kattava ja useat rahoitukset sopivat käytettäväksi myös IPR-palveluiden, kuten esimerkiksi erilaisten selvitysten ja hakemuspalveluiden ostoon. Mikäli kyseessä on isompi projekti, moni rahoitusvaihtoehto mahdollistaa myös esimerkiksi asiantuntijan palkkaamisen projektin ajaksi. Suosittelemme siis ehdottomasti tutustumaan Business Finlandin rahoituksiin esimerkiksi yllä annettujen linkkien kautta ja ottamaan yhteyttä, mikäli haluatte tarkempaa tietoa miten eri rahoitusvaihtoehtoja voitaisiin hyödyntää juuri teidän projektissanne.

Muistilista

  • Palvelut

    • Henkilöt